A ‘Lost Not Forgotten Archives’ sorozat tizenegyedik kiadványaként érkezik a lemezboltokba az a koncertrészlet, ahol John Petrucciék a ’The Number Of The Beast’-et játszották el teljes egészében. A május 10-én esedékes fellépésükre pedig egy koncertklippel hangolnak. 

Dream Theater

Az Inside Out Music a Dream Theater jelenlegi kiadójaként egy gyűjtői sorozatban adja ki a zenekar régi, korábban az Ytsejam Records által birtokolt archív felvételeit feljavított hangzással és korábban meg nem jelent bónusztartalommal felturbózva.

 

 

A ‘Lost Not Forgotten Archives’-széria júniusi darabjában a 2002-es ’Six Deegres Of Inner Turbulance’ albumot bemutató őszi európai sorozatának párizsi koncertjére látogatunk vissza. A februári ’Master Of Puppets’-előadás után az ötös ebben a turnékörben is folytatta azt, hogy a kétestés előadás második napjának második felvonásában egy rájuk nagy hatással bíró lemezt teljes egészében eljátszottak. 2002. október 24-én a francia fővárosban meglepetésként a ’The Number Of The Beast’, az Iron Maiden 1982-es albuma szólalt meg ilyen formában a Dream Theater előadásában. A zenekar ’Official Bootleg’ sorozatában 2005-ben jelent meg ez a CD, amit most az Inside Out Music újramaszterizálva és újrakeverve ad ki ismét. A ‘Lost Not Forgotten Archives – The Number Of The Beast (2002)’ június 10-től lesz kapható digipack CD-n, fekete, 500 példányra limitált áttetsző zöld és áttetsző piros vinyl lemezen, a megjelenést követően pedig elérhető lesz a népszerű digitális platformokon is.

A napokban kezdődött az Egyesült Királyságban a ‘Top Of The World Tour’ európai sorozata, amelynek keretében május 10-én Budapesten is fellép a zenekar. A turnéra invitál a zenekar a 2020 végén megjelent ‘Distant Memories – Live In London‘ videóból kivágott koncertrészlettel, melyen az At Wit’s End előadását láthatjuk.  A budapesti esemény vendége Devin Townsend lesz. A koncertre a Ticketportal hálózatában lehet jegyet váltani, további információk az esemény Facebook-oldalán.

‘Lost Not Forgotten Archives – The Number Of The Beast (2002)’ dallista:

01. Invaders
02. Children Of The Damned
03. The Prisoner
04. 22 Acacia Avenue
05. The Number Of The Beast
06. Run To The Hills
07. Gangland
08. Hallowed Be Thy Name

Dream Theater

Megosztás