Meglepetésszerűen adták ki a néhai Soundgarden/Audioslave-frontember utolsó stúdióalbumát úgy, hogy a fizikai változat csak március 19-én jelenik meg.

Chris Cornell 2016

Korábban elejtett célzásokból sejteni lehetett, hogy van egy kiadásra váró kész anyag, amely a Guns N’ Roses Patience-feldolgozásának júliusi közreadásakor már biztosnak tűnt, de gyakorlatilag titokban folytak az előkészületek. Annyit lehetett tudni, hogy 2016-ban olyan dalok feldolgozásait rögzítette Chris Cornell, amelyek hatást gyakoroltak a művészi pályája alakulására, ebből nyilvánosságra került még abban az évben az HBO ’Vinyl’ című sorozatának betétdalaként a Stay With Me Baby átirata, illetve a Nothing Compares 2 U, amely eredetileg Prince side projectjétől (The Family) származik, de Sinead O’Connor révén vált világhírűvé. Most a ’No One Sings Like You Anymore’ címet viselő lemezen elérhetővé vált tíz dal, amelyeket Cornell interpretációjában mindennek lehet nevezni, csak szolgai másolatnak nem, teljesen saját felfogásban nyúlt hozzá az eredeti művekhez, a megjelenést a Watching The Wheels vezeti fel John Lennontól.

A felvételeken Chris Cornell és a híres zenei producer, Brendan O’Brien játszik minden hangszeren, utóbbi volt az album producere és hangmérnöke is egyben. Chris özvegye, Vicky Cornell így nyilatkozott: „Különleges kiadványról van szó, amelynek a megalkotása teljes egészében Chrishez köthető, ezek a feldolgozások bepillantást engednek abba, hogy miként viszonyul a számára meghatározó fontosságú művészekhez és dalokhoz. A kiadást már nem érhette meg, de a hangja mindannyiunknak erőt adhat, hogy túltegye magát az idei éven, különösen érvényes ez a közelgő ünnepek idején.”

Ez volt a Chris Cornell 2017-es halála előtt rögzített utolsó lemez, az alábbi hivatalos playlist tartalmazza az album teljes anyagát.

’No One Sings Like You Anymore’ dallista:

01. Get It While You Can (Janis Joplin [Howard Tate])
02. Jump Into The Fire (Harry Nilsson)
03. Sad Sad City (Ghostland Observatory)
04. Patience (Guns N’ Roses)
05. Nothing Compares 2 U (Sinead O’Connor [The Family])
06. Watching The Wheels (John Lennon)
07. You Don’t Know Nothing About Love (Carl Hall)
08. Showdown (Electric Light Orchestra)
09. To Be Treated Rite (Terry Reid)
10. Stay With Me Baby (Lorraine Ellison)

Chris Cornell - ’No One Sings Like You Anymore


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás