Szeptember 10-én, pénteken jelenik meg a Chicago ‘Carnegie Hall Complete’ című gyűjteménye, mely 16 CD-n tartalmazza a zenekar 1971-es 8 fellépésének teljes hanganyagát.

Chicago

Az 1967-ben alakult Chicago 1971-ben, három dupla albummal a háta mögött már szupersztárnak számított Amerikában. Így fordulhatott elő, hogy ők voltak az első nem komolyzenét játszó együttes, amelyik 50 évvel ezelőtt 6 egymást követő estén lépett fel a híres New York-i Carnegie Hallban. A zenekar 1971. április 5–10. között 6 nap alatt 8 koncertet adott az ünnepelt helyen, és mindegyikről felvételt készített. Még ugyanezen év októberében a fellépések legjobb pillanatai felkerültek a zenekar első élő albumára, a ‘Chicago At Carnegie Hall’-ra. Ez a 4LP-n megjelenő album a Billboard 200-as listáján a 3. helyig jutott, platina minősítést kapott, és máig a zenekar legkelendőbb élő albuma. A történelmi eseménynek számító koncertsorozat 50. évfordulója alkalmából a zenekar először adja ki mind a nyolc Carnegie Hall-béli koncertet teljes egészében egy új, 16 CD-s deluxe dobozban. A gyűjtemény a felvételek mellett tartalmaz egy 28 oldalas, a koncerteken készült fotókkal illusztrált füzetet – melyben Lee Loughnane, az archívumot kezelő Jeff Magid producer, David Wild író-producer és Jimmy Pardo komikus, a zenekar nagy rajongója meséli el a koncertekkel kapcsolatos élményeit –, három replika posztert, amelyek az eredeti LP-kiadásban is szerepeltek, valamint részleteket a koncertprogramból és még sok mást.

 

 

A Chicago alapító tagja és trombitása, Lee Loughnane és Tim Jessup hangmérnök közel egy évet töltött azzal, hogy Loughnane új arizonai stúdiójában több mint 40 szalagot aprólékosan átnézzenek, hogy minden egyes koncertet remaszterizáljanak. Kemény munkájuk nyolc fantasztikus hangzású, kiadatlan anyagokkal teli koncertfelvétellel térült meg.

Chicago

Megosztás