A Guthrie Govan, Marco Minnemann és Bryan Beller alkotta rock/fusion szupertrió mai (nálunk holnap hajnali) koncertjét élő adásban is meg lehet nézni, karrierjük során először az interneten közvetítik fellépésüket a chicagói Reggiesből.

A ’The Aristocrats With Primuz Chamber Orchestra’ megjelenésével szinte egy időben kezdte meg 50 állomásos amerikai koncertkörútját a The Aristocrats. A ’Defrost Tour’ kiemelt eseményét rendezik meg – magyar idő szerint – holnap hajnali 4 órai kezdettel, ugyanis az elővételben teltházas koncertet livestreamelik a chicagó Reggiesből. A koncert online verziójára a Zuma felületén lehet jegyet váltani, a közvetítés 24 órán át korlátlanul visszanézhető.

 

 

A kivételes alkalomról így nyilatkoztak a trió tagjai: „Először csinálunk ilyet, ami izgalommal tölt el minket, úgy érezzük, hogy ez a legjobb hely és idő a közvetítésre. Először is, kiváló minőségű a Reggies hang- és fénytechnikája, a Zuma Live pedig már több sikeres, nagyszabású livestream show-t bonyolított le. Másodszor, le kellett mondanunk két fellépésünket júliusban El Pasóban és Albuquerque-ben COVID-problémák miatt, és lehettek olyanok, akik hasonló okból nem tudtak eljönni valamelyik bulinkra, ezzel az online lehetőséggel remélhetőleg minden érintett pótolhatja az elmaradt koncertjét. Harmadszor pedig, rengeteg rajongónk van szerte a világban, de két éve nem voltunk Európában és hat éve Ázsiában vagy Dél-Amerikában, és mostanában nyilvánvalóan nehéz volt eljutni ezekre a helyekre, szerettük volna megosztani velük az élő műsorunkat mielőbb, eleget vártak már. Miért nem csináltunk ilyet idáig? Régóta valljuk, hogy a koncerteket az adott pillanatban kell élvezni, és nem titok, hogy különösen Guthrie Govan idegenkedik az állandóan jelenlévő telefonoktól és a tömegből forgatott videóktól. Ugyanakkor a COVID-korszak miatt sokáig nem tudtunk útra kelni, és ez átírt mindent, de a turnézás még mindig kihívást jelent, amit bizonyít a két lemondott koncertünk is. Ez egy kivételes alkalom lesz, ezért akarjuk ezt a kiváló minőségű livestream koncertet – többsávos, kevert hanggal és 6K-s videóval, amit 4 db kamera vesz – különleges eseménnyé tenni, hogy kapcsolatot teremtsünk a rajongóinkkal, bárhol is éljenek. Már nagyon várjuk, és reméljük, hogy csatlakoztok hozzánk!”

A The Aristocrats pályafutása 2011-ben indult, azóta már 9 albumot adtak ki, amelyek közül a 2021-es koncertlemezükről mi is írtunk lemezismertetőt. Ha valakinek mégsem ismerős a név, az alsó videóra kattintva ízelítőt kaphat abból, hogy mi is náluk a rock/fusion stílus definíciója.

The Aristocrats

Megosztás