Jason Scheff nevét leginkább a Chicago basszusgitáros-énekeseként ismerhettük, ezt a zenei vonalat viszi tovább új bandájában is, amelyet Jay DeMarcusszal hozott össze, és Deen Castronovo is hozzájuk csapódott.

The Rise Above

The Rise Above néven alakult még 2020-ban a zenekar, Jay DeMarcus (Rascal Flatts) basszusgitáros-billentyűs-énekes már 2021 elején azt állította: „Több mint egy éve dolgozunk a The Rise Above-on, felvettünk egy teljes albumnyi saját anyagot, ami hamarosan megjelenik és nyár végén/ kora ősszel turnézni fogunk vele…” Számításait a koronavírus keresztülhúzta, közben – talán a Frontiers Music kiadó nyomására – nevet is változtattak, de végre itt a nagylemez, augusztus 5-én megjelenik a Generation Radio debütalbuma. Jay mellett a másik főszereplő Jason Scheff, aki több mint 30 évig volt a többszörös platinalemezes Chicago együttes basszusgitáros-énekese, hozzájuk Deen Castronovo dobos (Journey, Revolution Saints), valamint Chris Rodriguez (Shania Twain) és Tom Yankton (Rascal Flatts) gitárosok csatlakoztak, és azt ígérik, a Journey és a Chicago stílusát kedvelő AOR-rajongók el fognak ájulni a muzsikától. Why Are You Calling Me Now? Ez a Generation Radio első dalának címe, és a dalban valóban felfedezhető a 80-as évek Chicagójának hangulata.

 

 

„Ez a zene a legjobbat hozza ki mindannyiunkból. Ebben a zenekarban mindenki énekel, és ez nagyban hozzájárul a hangzáshoz. Jason nemcsak az egyik legjobb barátom, de az egyik kedvenc énekesem is. Deen a világ legjobb dobosai közé tartozik, de emellett világklasszis énekes is. Sőt, meggyőződésem, hogy a Journey hallotta őt nálunk, és azért akarta azonnal visszakapni a zenekarba! Persze csak vicceltem, de szerencsések voltunk, hogy ezen az »utazáson« még velünk volt. Végül, Chris és Yankton régi harcostársak” – mutatta be a bandát Jay DeMarcus.

„Jaynek volt az ötlete, hogy a Rascal Flattset a Journey-vel és a Chicagóval ötvözzük, és ezt meg is tettük. Jay az évek során több dalban is társszerző volt [ő volt a Chicago’XXX’ producere is egyben], nem volt tehát meglepetés, hogy rengeteg Journey- és Chicago-hatás van a zenéjében. Az ő dalai lettek a zenekar katalizátorai, mi pedig néhány olyan számmal egészítettük ki, amelyek összhangban voltak ezzel a tematikával” – tette hozzá Jason Scheff.

A fekete LP természetesen csak a 11 dalt tartalmazza, a CD-hez adott bónusz DVD-n viszont van pár koncertfelvétel is a zenekartól.

A ‘Generation Radio’ dallistája:

CD:

01. Why Are You Calling Me Now?
02. Angels
03. All Night To Get There
04. I Hope You Find It
05. Time To Let It Go
06. Lights Go Out In Paradise
07. Don’t Go
08. Smoking
09. Anything But Us
10. Waiting On Your Sunshine
11. Finally Got It Right

DVD:

Will You Still Love Me? (Chicago) – Live
Separate Ways (Worlds Apart) (Journey) – Live
These Days (Rascal Flatts) – Live
I’m Alright (Kenny Loggins) – Live

Generation Radio

Megosztás