A pandémia miatt elmaradt turnék miatt döntött úgy a két germán veterán brigád, hogy egyesítik erőiket és dupla headliner turnéval rohanják le Európát. A Brainstorm és a Rage power metal ünnepének a Barba Negra Blue Stage ad otthont, vendég a Tri State Corner.

Csütörtökön Budapestre érkezik a germán power metal karaván, ahol a tiszteletbeli magyar bandának tartott Brainstrom és a Rage lép fel, a dupla headliner turné fellépésen az igazán különleges hangzású, „buzuki-rockban” utazó Tri State Corner lesz az előzenekar.
Az október 13-án elstartolt turné előtt a Rage kiadott egy hatszámos EP-t ’Spreading The Plague’ címmel, amin új dalokon kívül régebbi tételek különleges verziói találhatók. Ezzel a különleges kiadvánnyal próbálják kárpótolni a rajongókat a járvány miatti hosszú várakozási idő miatt. A három új dal, a To Live And To Die, a címadó Spreading The Plague és a The King Has Lost His Crown, mellett az A New Land akusztikus verziója, a The Price Of War 2.0 verziója és a Straight To Hell koncertverziója kapott helyet. A lemez első dalához készült videó alább megtekinthető. A kiadvány a tavaly megjelent ’Resurrection Day’ vonalát követi, az albumét, amely a banda történetének legjobb német listás helyezését produkálta a 14. hellyel.
A turné másik zenekara, a Brainstorm még ezt is túlszárnyalta, a 2021-es ’Wall Of Skulls’a 12. helyig kúszott fel. A banda szinte már hazajár hazánkba, így a koncert videómeghívóját is részben magyarul prezentálják, természetesen már hozzánk is az új basszusgitárossal érkeznek.
A két zenekar évek óta ismeri és tiszteli egymást, ezért is döntöttek úgy, hogy közösen vágnak neki az Európa-turnénak, ami a „BrainRage Over Europe 2022” nevet kapta. A bemelegítésről gondoskodó Tri State Corner is friss lemezzel érkezik, az áprilisban megjelent ’Stereotype’ albumuk az alsó hivatalos playlistre klikkelve végighallgatható.

 

 

A H-Music Hungary, a Rock1 és a Barba Negra bemutatja: ’’BrainRage Over Europe Tour 2022’’
Brainstorm + Rage + Tri State Corner
2022. október 20., csütörtök 19:00
Barba Negra Blue Stage
1117 Budapest, Neumann János u. 2.
Jegyek még kaphatók a Rock1 Ticketnél, részletek az esemény Facebook-oldalán.
7999 Ft ▲ elővételben
9999 Ft ▲ a koncert napján, a helyszínen

Megosztás