A zenekar erősítette meg a tragikus hírt, hogy baleset következtében, 56 éves korában elhunyt David Longdon.

David Longdon

A Big Big Train frontemberének halálhírét a zenekar Facebook-oldalán tették közzé: „A Big Big Train leírhatatlan szomorúsággal hozza a világ tudomására, hogy David Longdon ma délután, 56 éves korában, egy nottinghami kórházban elhunyt, miután péntek hajnalban balesetet szenvedett. Két lánya, édesanyja és élettársa velünk együtt gyászolja”
Az élettárs Sarah Ewing így nyilatkozott: „David és én egyek voltunk, barátok és lelki társak, teljesen lesújtott az elvesztése. Csodálatos ember volt, és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ismerhettem és szerethettem őt.”
Greg Spawton a zenekarból így folytatta: „Teljesen lesújtott minket David elvesztése. Kegyetlen a sors, hogy tegnap a hajnali órákban megfosztotta őt és szeretteit a boldog közös jövőtől és azoktól a személyes és zenei lehetőségektől, amelyek a jövőben vártak rá. David nagy hatással volt az életemre, testvéremként szerettem őt és már most érzem a hiányát. Rendkívüli tehetséggel megáldott, kreatív elme volt, nagy meglátásokkal. Egy kedves ember, aki családjának, barátainak, zenésztársainak és a stábnak is iszonyatosan fog hiányozni.”
A Big Big Train ’Welcome To The Planet’ című albuma január 28-án jelenik meg, a csapat 2022-es koncertjeivel és egyéb aktivitásaival kapcsolatban rövidesen közleményt fognak kiadni.

 

 

Nyugodjék békében!

Megosztás