„Az egész koncert mögött húzódó ötlet egy kísérlet, hogy játsszunk a korábbi műveimből olyan dalokat, melyekhez nem kell sampler vagy tempójelzés.” – mesélte Devin Townsend vadonatúj koncertlemezéről. A War című nóta erre az egyik legjobb példa.

Devin Townsend

A kiadványon látható filmet 2019 decemberében, a londoni Roundhouse-ban vették fel, amikor Devin Townsend legutóbbi nagylemezét, az ’Empath’-ot népszerűsítette. Devin eredeti tervei szerint a lemezt bemutató turnésorozat három felvonásból állt volna, a szóban forgó koncert az első körből való, ahol a következő zenésztársulat lépett a színpadra: Mike Kenneally (gitár), Markus Reuter (gitár), Morgan Ågren (dob), Nathan Navarro (basszusgitár), Diego Tejeida (billentyűs hangszerek), Ché Aimee Dorval (gitár, ének) valamint Samantha Preis, Anne Preis és Arabella Packford vokalisták. Az ‘Order Of Magnitude – Empath Live Volume 1’ több változatban készül el az Inside Out Musicnak köszönhetően. Lesz limitált 2 CD + Blu-ray + DVD lemezeket tartalmazó Artbook, limitált 2 CD + DVD digipak, önálló Blu-ray, gatefold borítós 3 LP + 2 CD vinyl box és persze digitális album is. A Blu-ray lemez egy bónusz dokumentumfilmet, a DVD és a Blu-ray 5.1-es hangzású mixet is tartalmaz.

 

 

A Genesis után most Devin ’Infinity’ lemezének egyik dalát nézhetjük meg a londoni filmről, szóljon most a War, amiről így mesélt a szerző: „Sziasztok! Itt van még egy dal az ’Order Of Magnitude’-ról. Az utóbbi idők káosza közepette úgy tekintek vissza erre a koncertre, hogy sok szempontból más világ volt akkor, és bár a DVD-n számtalan más érzés is megjelenik a koncert során, ez a dal, a War a show kezdeti hangulatát mutatja. Az egész koncert mögött húzódó ötlet egy kísérlet, hogy játsszunk a korábbi műveimből olyan dalokat, melyekhez nem kell sampler vagy tempójelzés. Tíz embert így színpadra állítani nem kis teljesítmény. Olyan élményt akartam szerezni a zenekar és a közönség számára egyaránt, amely kreatív és határtalan (a lehetőségeinkhez mérten), és nagyon büszke vagyok rá.”

Megosztás