A lengyel black metal csapat május huszonkilencedikén új EP-vel jelentkezik ’A Forest’ címmel, melyen hallható lesz a The Cure hasonló című klasszikusa az 1980-ban megjelent ’Seventeen Seconds’ című második albumukról.

Behemoth

Behemoth frontembere, Nergal  így beszélt az új felvételről: „Nagy kihívás egy olyan dalt feldolgozni, ami kívül esik a metalon, de még nagyobb, ha az a dal ráadásul legendás is. Ez az, ami vezérelt minket, amikor felvettük. Sok banda csinált már ilyet és bizony sokan bele is buktak. Ha szubjektíven nézzük, ez is a kedvenc Behemoth- feldolgozásaim közt van a Killing Joke Total Invasion és a Siekiera Ludzie Wschodu felvételeivel együtt.”

Egy vendéget is hívtak a stúdióba, méghozzá a svéd Shining vezetőjét, Niklas Kvarfortht, erről ezt mondta Nergal: „Niklas meghívása a kulcs, ő az egyetlen, aki olyan mélységben tudja előadni, mint az eredeti.”

Az EP-n még két vadonatúj Behemoth-szerzemény, a Shadows Ov Ea Cast Upon Golgotha és az Evoe is hallható lesz. „Mindkettő a legutóbbi albumunk, az ’I Loved You At Your Darkness’ folytatása. Se több, se kevesebb. Reméljük, ezzel a kiadvánnyal egy kis megnyugvást hozunk azoknak, akik nehéz időket élnek a mai helyzetben! Vigyázzatok magatokra, minden jót! Sátáni üdvözlettel!” – üzenték közösségi oldalukon keresztül.

A The Cure átirathoz egy videóklip is készült, ezt Claudio Marino rendezte:

A borító és a dallista pedig így fest:

01. A Forest (feat. Niklas Kvarforth)
02. A Forest (Live from Merry Christless, Warsaw)
03. Shadows Ov Ea Cast Upon Golgotha
04. Evoe

Behemoth - A Forest

Megosztás