A Behemoth frontembere hangot adott erős ellenérzéseinek a durván megszigorított lengyel abortusztörvénnyel kapcsolatban.

Nergal

Hónapok óta tartanak a demonstrációk Lengyelország-szerte, amelyek az alkotmánybíróság által is jóváhagyott roppant szigorú abortusztörvény ellen zajlanak. Tegnap is tartottak felvonulásokat országszerte, a varsói megmozduláson könnygázt vetett be a karhatalom a tiltakozók ellen.

 

 

Az ügyben megszólalt a Behemoth vezére, Nergal is, aki rendesen kiakadt a törvénnyel kapcsolatban: „A lengyel kormány életbe léptette a majdnem teljes körű abortusztilalmat, ez vonatkozik arra az esetre is, ha a magzat súlyosan sérült. Számomra ez mélységesen felháborító! Ezzel az intézkedésével a lengyel kormány évekre elvágta magát a társadalomtól, és úgy tűnik, hogy megyünk vissza a sötét középkorba. Drága hölgyek, innentől kezdve ti csak szülésre alkalmas eszközök vagytok a katolikus egyház szigorú narratívája szerint, nincs hatalmatok a saját testetek felett! Nyilvánvaló, hogy a megválasztott fundamentalista kormány célja, hogy folyamatosan korlátozza az alapvető emberi szabadságot. Hogy mit tehetünk? Ezt a csatát elvesztettük, de felvilágosult gondolkodással a háborút megnyerhetjük. Ne adjátok fel a harcot, emeljétek fel a szavatokat, támogassátok a nőket ebben a kétségbeesett küzdelemben, és vigyétek el a hírt mindenkinek!” – hangzik a felhívás.

Nergal egyébként néhány éve már kihúzta gyufát a lengyel katolikus egyháznál, amikor egy Behemoth-koncerten lapokat tépkedett ki a Bibliából.

Megosztás