A Behemoth tavaly szeptemberben megpróbált kitörni a zeneipar COVID-válságából egy globális livestream koncerttel. A show-t rögzítették és a felvételt hamarosan ki is adják, előzetesként egy nagy „slágerüket” dobták be a blackened death mocsárba.

A Behemoth eredetileg holnaputánra tervezte 29 állomásos fesztiválturnéjának budapesti megállóját az Arch Enemy, a Carcass és az Unto Others társaságában, de a negyedik COVID-hullám bizonytalanságai és a történet rengeteg szereplője miatt a halasztás mellett döntöttek, fennállásuk 30. évfordulóját is inkább egy újabb livestream koncerttel ünneplik meg mindenszentek előestéjén.
A tavaly szeptember 5-i, ’In Absentia Dei’ című globális online show-jukat – amelyet egy elhagyatott templomban rendeztek meg Lengyelország vidéki részén – viszont felvették, amelyet audiovizuális albumként adnak ki december 17-én a Nuclear Blastnál. Erről az első előzetes a Bartzabel koncertvideója, amelynek eredetije a 2018-as, nagysikerű ’I Loved You At Your Darkest’ albumon debütált, a hozzá készült hivatalos videót már több mint 11 millióan nézték meg a YouTube-on.
A frontember Nergal korábban így nyilatkozott az ’In Absentia Dei’ koncertről: “Hatalmas kihívás és hatalmas kockázat volt, de nagy siker lett mind művészi, mind üzleti szempontból. A visszajelzések minden elképzelést felülmúltak, ez az előadás mérföldkövet jelent, és magasra tettük a lécet vele. Remélem, hogy a jövőbeni megmozdulásainkkal meg tudjuk ugrani!”

 

 

Az ’In Absentia Dei’ már előrendelhető, digitális kiadványként és nyolcféle fizikai formátumban jelenik meg, a „leggyengébb” is egy dedikált dupla CD, a fullos „Ecclesia Diabolica” [Az ördög temploma] kivitel mindegyik lehetséges verziót tartalmazza, a vinyl változatokhoz egy összehajtható makett is jár, amely a koncert helyszínéül szolgáló templomot ábrázolja.

‘In Absentia Dei’ dallista:

Act I

Evoe
Wolves Ov Siberia
Prometherion
From The Pagan Vastlands

Act II

Blow Your Trumpets Gabriel
Antichristian Phenomenon
Conquer All
Lucifer

Act III

Ora Pro Nobis Lucifer
Satan’s Sword (I Have Become)
Ov Fire And The Void
Chwała Mordercom Wojciecha
As Above So Below
Slaves Shall Serve
Chant For Ezkaton 2000 e.v.

Act IV

Sculpting The Throne Ov Seth
Bartzabel
Decade ov Therion
O Father O Satan O Sun!

Megosztás