A Molnár Mátét soraiban tudó Beast In Black egy friss nótával jelentkezett nyári fesztiválkörútja előtt. A 80-as évek eurobeatjét is magába ötvöző dalt Anton Kabanen ironikusan „Super Eurobeastként” írta le. Talán július 12-én Dunaújvárosban is eljátsszák a Rockmaratonon.

Beast In Black

A Beast In Black a power metalnak és a 80-as évek pop- és elektronikus zenéjének dinamikus keverékéről ismert, hazánkban is többször felléptek. A zenekar két lemez megjelenése között egy vadiúj dallal és a hozzá tartozó videóval jelentkezett. A szemfüles rajongóknak feltűnhet, hogy a klipben debütál Molnár Máté új hangszere.

 

 

A Power Of The Beast klipjét az a Katri Koppanen rendezte, aki korábban már több vizuális anyagot készített a Beast In Black számára, mint a Moonlight Rendezvous, a One Night In Tokyo vagy a Hardcore. A banda zeneszerzője, Anton Kabanen mesélt a dalról: „A Power Of The Beast még erőteljesebben mutatja be az energiadús zene, a megállíthatatlan ütemek, a jól megírt dallamok iránti szenvedélyünket. Mindenkinek ajánljuk, akinek bátorításra, motivációra, elszántságra és belső erőre van szüksége ahhoz, hogy továbblépjen. A dal üzenete hasonló, mint a Berserk manga főhősének, Gutsnak erőt adó elhatározás, hogy rendíthetetlenül teszi a dolgát, folytatja tovább, amit elkezdett. A dalszöveg valójában a Berserken és a saját élettapasztalataimon alapul. A zenei hatásokat erősen áthatja a 80-as évek Japánban csak Super Eurobeatnek hívott stílusa, amit az évek során magamba szívtam, így eléggé kézenfekvő, hogy ezt a dalt – kis iróniával – Super Eurobeastként írjam le. Ez az első a maga nemében, de ígérjük nektek, hogy nem az utolsó!”

A videót rendező Katri Koppanen mesélt a klip koncepciójáról: „Akkor kezdtem dolgozni a klip forgatókönyvén, amikor még csak a dalszöveg töredékei álltak rendelkezésemre, és Antonnak is csak pár korai ötlete volt hozzá, de már ebben a korai fázisban egyértelmű volt, hogy erőt sugárzó és energikus üzenete lesz a dalnak, ami hatással volt rám, különösen annak fényében, hogy a világ mennyire sötét, kaotikus és nyomasztó lett az elmúlt években. Gyakran azon kapom magam, hogy hiányzik a 80-as és 90-es évek filmjeinek ártatlansága, ahol a rosszfiúk mindig azt kapták, amit megérdemeltek. Ez inspirált, hogy valami szórakoztatót alkossak, olyat, ami a kedvenc filmjeimen alapul abból a korszakból, valami olyat, ami a végén jókedvre derít.”
A zenekar hamarosan élőben is bemutathatja a dalt a magyar közönségnek, ugyanis a jubiláló Rockmaraton második napján, július 12-én lépnek fel Dunaújvárosban.

Beast In Black

Megosztás