2022 után ismét Magyarországon lép fel a Judas Priest, a Rockmaraton headlinereként július 13-án a Szalki-sziget nagyszínpadán mutatják be a 6 év várakozás után, március 8-án megjelenő új albumukat. A bejelentéssel egy időben elkezdődött a napijegyek értékesítése is.

A Judas Priest egyike azon úttörő heavy metal bandáknak, akiknek a műfajra gyakorolt hatása tagadhatatlan. A csapat az 1969-es birminghami megalakulás óta számtalan tagcserén esett át, a “nagy felállásnak” tekintett Rob Halford énekes, Glenn Tipton és K.K. Downing gitárosok, Ian Hill basszusgitáros és Scott Travis dobos felállásból senki nem alapítótagja a bandának, sokak számára mégis ők jelentik a klasszikus Judas Priest-esszenciát. 50 éves pályafutásuk alatt sikerrel vívták ki maguknak az ikonikus státuszt, köszönhetően a jellegzetes kettős gitárharmóniáknak és Halford karizmatikus frontemberi tevékenységének. Az olyan időtlen albumok, mint a ’British Steel’, a ’Screaming For Vengeance’ vagy a ’Painkiller’ metálbandák ezreire hatott, rajongótáboruk globális szinten is hatalmas. Őket sem kímélte a sors, de valahogy mindig úgy fordult a kocka, hogy az évek során a Priest gépezete sikeresen tovább tudott robogni. K.K. Downing gitáros helyét 2011-ben Richie Faulkner vette át, míg 2018 óta a turnékon Andy Sneap segíti ki a csapatot Glenn Tipton betegsége miatt. 6 év telt el a legutóbbi stúdióalbum, a ’Firepower’ óta, viszont minden fanatikus legnagyobb örömére március 8-án érkezik a 19. Judas Priest-lemez, az ’Invincible Shield’, amelyet július 13-án élőben is bemutatnak a Rockmaraton nagyszínpadán.

 

 

A fesztivál headlinerének bejelentése mellett a szervezők nyilvánosságra hozták a korábban bedobott nevekkel együtt a napi bontást. A már ismert fellépők mellé további bandák érkeztek, kedvezve a keményebb zenét szeretőknek. Az első etapban bemutatott zenekarokhoz csatlakozott az Amorphis, Finnország egyik legszerethetőbb zenei exportja, akik a dallamos death metalt vegyítik progresszív és folkos témákkal, ők is több alkalommal jártak már hazánkban. A „szónikus mészárlás non plusz ultrája” névvel illeték a következő zenekart. A címke sok-sok évvel ezelőtt jelent meg a magyar Metal Hammerben és a svéd Mardukot jellemezte így a szerző. A 34 évvel ezelőtt alapított zenekar a black metal színtér egyik kiemelkedő csapata, akik a tavaly megjelent ’Memento Mori’ című album dalaival érkeznek Dunaújvárosba. Egészen Portlandből jön idáig a szintén black metal elemeket melankolikus hangulattal párosító Uada, nem csupán zenei kiválóságukról ismertek, élő fellépéseikkel is lenyűgözik a rajongókat. A kizárólag statikus fehér fénnyel megvilágított előadásaik éles kontrasztban állnak a zene dinamikájával.
Az eredetileg tervezett 25 nemzetközi fellépő több mint fele ismert, így a szervezők nyilvánosságra hozták a napi bontást. A pontos időbeosztást csak később közlik, de így már lehet gondolkodni a napijegyek vásárlásán is.

július 11. csütörtök: Accept, Krisiun, Alestorm
július 12. péntek: Amorphis, The 69 Eyes, Igorrr, Beast In Black
július 13. szombat: Judas Priest, Destruction, Annisokay, Evil Invaders
július 14. vasárnap: Marduk, Rotting Christ, Uada

A fesztiválra bérletet elővételben a Rock1 honlapján lehet váltani 45 999 Ft-os áron, de mától a napijegyek is elérhetők, egyelőre 19 999 Ft-os early bird áron, melyet a fenti dátumokra kattintva érhetsz el. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Judas Priest Rockmaraton

Megosztás