Bár a hivatalos megjelenés csak március 27-én lenne, a koronavírus okozta helyzet miatt a Mascot Label Group már elindította az ’Electric Castle Live And Other Tales’ előrendelt darabjainak a postázását. Arjen Lucassen pedig a mai napon megosztotta az utolsó promóciós részletet is a YouTube-on, amelyben az Amazing Flight című részt láthatjuk.

Ayreon – Egy Guilt Machine-dalt nézhetünk meg az új koncertfilmből

2019. szeptember 13-án, 14-én és 15-én négy alkalommal lehetett látni az Ayreon-koncertműsort, ahol ezúttal a 2019-ben jubiláló ’Into The Electric Castle’ volt a főszereplő. A helyszín ezúttal is a Tilburgben található 013 volt. Arjen Lucassen ezúttal is részt vett a produkcióban, a Hippie alakját formálta, mellette pedig 22 kiváló zenész volt még a színpadon.

Az eredeti énekesek és hangszeresek közül ott volt Fish (ex-Marillion), Anneke van Giersbergen (VUUR), Damian WilsonThijs van Leer (Focus), Ed Warby (Ayreon), Edward Reekers (ex-Kayak), Edwin Balogh és George Oosthoek (ex-Orphanage). Vendégként vettek részt a műsorban: Simone Simons (Epica), Mark Jansen (Mayan), John Jaycee Cuijpers (Praying Mantis), Marcela Bovio (Mayan), Dianne van Giersbergen (Ex Libris), Jan Willem Ketelaars. A zenei alapot Johan van Stratum (VUUR), Joost van den BroekMarcel Singor (Kayak), Ferry Duijsens (VUUR), Bob Wijtsma (Ex Libris) és Ben Mathot játszották.

A Music Theories Recordings ismét kitett magáért, hiszen a fizikai példányok sora is szép, készül 3 LP, 2CD+DVD, Blu-ray. A különleges dobozok kedvelőinek készül az Earbook (2CD, 2DVD, Blu-ray) variáció, és a legkülönlegesebb a mindössze 1500 példányban, fából (!) készülő díszdoboz. Ebben 3 olyan színes LP lesz, ami nem kapható külön. Ezen felül a teljes ötlemezes Earbook, egy lemezjátszókhoz készült filckorong, egy önálló képlemez, kártyák, poszter és Arjen aláírását tartalmazó eredetiségi nyilatkozat. Ennek az ára 159 euro, de csak a Mascot webes boltjában lesz megvásárolható.

Korábban a jubiláló ’Into The Electric Castle’ egyik szerzeményét, a The Garden of Emotionst láthattuk, majd a Guilt Machine Twisted Coil című dalát, most pedig ismét az Ayreon-opera egy részlete érkezett, ezúttal az Amazing Flight. Arjen egy rövid üzenetet is küldött a dal mellé: „Itt van az utolsó részlet az ‘Electric Castle Live’ kiadványról… készen álltok erre a csodálatos utazásra az űrben? Nézhetitek közben ezt a király Hippe arcot, amint elterül a földön, és ezt a Barbár alakot is, ja és persze a csodálatos zenekart. Egy baráti jótanács nektek, szülőknek: Mondjátok meg a gyerekeiteknek, hogy ne kövessék ennek az őrült hippinek a példáját a vízipipával!”

Megosztás