Arjen Lucassen 2022-ben új Star One-albummal jelentkezik, a több mint tíz év kihagyás után érkező ’Revel In Time’ február 18-án jelenik meg.

Star One

Az Ayreon-opuszok atyja, Arjen Anthony Lucassen bejelentette, hogy a 2010-es ’Victims Of The Modern Age’ után új Star One-lemezt készített, amely ’Revel In Time’ címmel érkezik az Inside Out Music gondozásában. December 17-től előrendelhető az újdonság 2 CD digipack, 3 CD+Blu-ray artbook és 2 LP formátumokban, érdekesség, hogy a második CD-n ugyanaz a műsor található, mint az első lemezen, csak más énekesekkel. Az extrák között lesz 5.1-es mix, HD audio változat, poszter, LP méretű füzet és egy egyórás, kulisszák mögé betekintő videó is.

 

 

Arjen úgy döntött, hogy minden dalhoz más-más énekest kér fel, az ő személyüket, valamint a közreműködő zenészekét a ’Transitus’-hoz hasonlóan a Facebook-oldalán fogja apránként nyilvánosságra hozni.
A visszatéréssel kapcsolatban a holland zenész így nyilatkozott: „Az Ayreon olyan, mint egy zenei anyahajó, az összes különböző stílust tartalmazza, amit szeretek hallgatni és alkotni, de mindig keresem a kihívásokat és próbálok valami újat és eredetit létrehozni. A saját magam által meghatározott keretek hozzák ki ezt belőlem, amikor csak egy adott stílusra koncentrálok. A Star One-nál például az Ayreon metálos oldala van a fókuszban. Ez azt jelenti, hogy nem fogsz olyan akusztikus hangszeres kavalkádot hallani, mint az Ayreon lemezein.”

A lentebb látható lemezborítót Jef Bertels, az Ayreon-grafikák alkotója készítette. Ezzel kapcsolatban így mesélt a zenész: „Jef festménye egy lenyűgöző labirintus, órákig tudok előtte ülni, és mindig új részleteket fedezek fel benne. Tudom, hogy ő az Ayreon hivatalos vizuális művésze, de mikor rájöttem, hogy mennyire tetszik az új album, úgy éreztem, hogy az új Star One-anyag megérdemel egy saját Jef-remekművet.”

A dallista pedig (nem feltétlenül ebben a sorrendben):

Fate Of Man
28 Days (Till The End Of Time)
Prescient
Back From The Past
Revel In Time
The Year Of ‘41
Bridge Of Life
Today Is Yesterday
A Hand On The Clock
Beyond The Edge Of It All
Lost Children Of The Universe

Star One

Megosztás