Az At Night I Fly zenekar tíz éve mutatta be első EP-jét, amely az évforduló alkalmából limitált példányszámú kazettán jelenik meg a Record Store Dayen.

At Night I Fly

Az idén tízéves progmetál zenekar két alapítója Bátky ‘BZ’ Zoltán énekes – aki korábban többek között a Stonehenge, a Wendigo és az After Crying révén tette le a névjegyét az igényes progrock és metál világában –,  valamint Horváth András Ádám gitáros, aki a Dreyelands vezetőjeként és az After Cryingban bizonyított hasonló zenei közegben. Az akkori felállásban Hegyaljai-Boros Zoltán basszusgitáros és Nagygyörgy Gábor dobos segítségével rögzített, és eredetileg 2012. november 5-én megjelent EP dalai modern, közérthető, de mégis komplex formában vegyítették az alapítók korábbi munkáinak világát.

 

 

A dupla jubileum megünneplésére a szintén évfordulót ünneplő 15. Record Store Dayt választotta a zenekar. Idén április 23-án rendezik a lemezboltok ünnepét, így ez a kazetta is aznap lesz először elérhető, kizárólag az RSD-ben részt vevő hazai üzletekben, később pedig a zenekar Bandcamp oldalán. „Nagy rajongói vagyunk a fizikai formátumoknak, legyen az CD, vinyl, kazetta vagy Blu-ray – mondta Horváth András Ádám gitáros. – Magam is rendszeresen felkeresem az indie lemezboltokat, és gyűjtök mindenféle zenekaros tárgyakat, anyagokat. A ’September Kills’ EP-nk viszont eredetileg kizárólag online jelent meg, CD-ből csak néhány darabot készítettünk promó céllal, de mindenki által elérhető hivatalos, kézzelfogható megjelenés sosem volt. Éppen ezért fontosnak tartottuk, hogy legyen valamilyen exkluzív, fizikai formája a jubileumi kiadásnak, és nagy öröm, hogy a kezdeményezésünk mögé beálltak a Record Store Day hazai helytartói is.”
„A kazetta formátum számomra maga a zenei időutazás – tette hozzá az énekes BZ. – Ebben a formátumban hallgattam rongyosra első kedvenceimet a konyhai monó rádiós magnón, ahogy szalagra másoltam az akkor még Magyarországon elérhetetlen zenéket a rádióból, és persze magunk által másolt kazettákon terjesztettem első zenekaraim demóit is. Épp ezért külön öröm, hogy valamit visszahozhatunk ebből a korszakból – ráadásul tettünk bele egy modern korra utaló csavart is.”
A mindössze 50 példányra limitált, sorszámozott, módosított számsorrendű kazetta borítójában ugyanis a zenei anyag veszteségmentes (44.1 kHz/16 bit) digitális változatának letöltőkódja is megtalálható, a vásárló tehát egyszerre zsákolhatja be a zenei múlt ikonikus formátumát és az EP legjobb minőségű verzióját.

’September Kills’ 10 éves jubileumi kazetta dallista:

A oldal:

01. September Kills
02. Spiral

B oldal:

01. Alienated
02. Stolen Seconds

At Night I Fly

Megosztás