Még 2016-ban, ZEDMIND néven indított instrumentális, experimentális szólóprojektet Hegyaljai-Boros Zoltán (ex-At Night I Fly, ex-Reason, ex-FutureRealm) multihangszeres. A tervek szerint még idén teljes játékidejű lemeze jelenik meg, de a Mequaton című dalát már most megismerhetjük.

ZEDMIND

Hegyaljai-Boros Zoltán a ZEDMIND szerzője és producere, eredetileg brácsaművészként végzett a Zeneakadémián, és számos komolyzenei produkcióban felbukkan neve, többek között a Hobo Csokonai-estjét kísérő vonósnégyesnek is tagja volt, így vezeti fel „one-man-bandjét”:
„Ebben a projektben lesz mindenféle hangulatú dal: elvarázsolt, dühöngős és hosszan utaztatós. Mindenféle izgalmas dolgok várhatóak, alapvetően gitárcentrikus lesz az összes. Pontosabban torzított gitár centrikus. A Mequaton című nótában a szólókra helyeztem a hangsúlyt, amik közé be-bekönyököl egy kemény, tört ütemes riff. A szólók közé mindig visszatér a fő dallam és a szintetizátor is odapörköl jó pár futamot. A záró rész pozitív hangvételű, felemelő, de közben metálos is. Ez egy régi szerzeményem, amit játszottunk is élőben a régi zenekarommal, de sosem dolgoztam ki még igazán. Viszont most kigyúrtam a végső formájára.”
A lentebb látható videóklipet Kelcz Dávid készítette, amelyet további kettő követ majd.

 

 

Megosztás