Bátky “BZ” Zoltán énekes március 16-án, a Barba Negra Blue Stage-en ünnepli 50. születésnapját, három zenekarral is színpadra lép: lesz Wall Of Sleep, jön az At Night I Fly, és eredeti felállással látjuk a Wendigót.

Bátky Zoltán

Ha valaki eljut egy kerek évfordulóig, ünnepre készül, de van, hogy nem annak örül, ha őt ünneplik, hanem inkább annak, ha ő maga ünnepel. Bátky Zoltán, vagy ahogy a legtöbben ismerik, BZ idén áprilisban tölti be az 50. évét, és arra a legbüszkébb, hogy milyen zenekarokban volt lehetősége eddigi karrierje során zenélni. Az ezredforduló környékén a Stonehenge hozta meg számára az ismertséget, majd a Wendigo és az After Crying további szakmai- és közönségsikereket eredményezett. Azóta megannyi banda, projekt, vendégszereplés köthető a nevéhez, és több csapat tagjaként továbbra is aktívan koncertezik, dalokat ír, lemezeket készít.

 

 

Március 16-án BZ ezeket a zenekarokat, zenészeket és dalokat ünnepli, három csapattal is színpadra lép a Barba Negra Blue Stage-en:
A Wall Of Sleep a doom, stoner és klasszikus metál vonal képviseletében zúzza meg a közönséget, és a műsorban a jelenleg készülő új lemezről is játszanak dalokat.
Az At Night I Fly a progresszív rock és metál színeit hozza a programba, és szintén bemutatnak új dalt a hamarosan megjelenő albumukról.
Az este igazi különlegessége pedig a 13 év után, eredeti felállásban újra zenélő Wendigo. A Fonogram-díjas csapat 2011-ben visszavonult, de most ismét színpadra lép, hogy a régi dalok mellett élőben még sosem játszott szerzeményeket is előkapjanak. Az este során ráadásul esélyesen felidéződnek más BZ-zenekarok dalai is.

A H-Music, a Rock1 és a Barba Negra bemutatja:
BZ 50 – Bátky Zoltán születésnapi tripla koncertje
Barba Negra Blue Stage, 2024. március 16.
Wall Of Sleep / At Night I Fly / Wendigo
A jegyvásárlás hamarosan indul a Rock1 oldalán, további információ a Facebook-eseményben.

Címlapfotó: Bands Through The Lens

Bátky Zoltán

Megosztás