2023 szeptemberében Arjen Anthony Lucassen ismét visszatér a színpadra, hogy előadja az Ayreon-operák közül a ’01011001’-t. A négy előadáson ott lesznek a lemezen eredetileg hallható énekesek és vendégzenészek is.

Ayreon

Különleges eseményre készülhetnek az Ayreon-rajongók, hiszen az ’Electric Castle Live And Other Tales’ után ismét visszatér a világot jelentő deszkákra a teljes Ayreon-csapat, Arjen Lucassen és partnere, Joost van den Broek ezúttal a 2008-as ’01011001’ lemezt viszi színpadra. Az előadások 2023. szeptember 15-16-17-én lesznek a hollandiai Tilburgban, a 013 Poppodiumban.
Az előadásokon a következő énekesek lépnek fel: Tom Englund (Evergrey), Daniel Gildenlöw (Pain Of Salvation), Hansi Kürsch (Blind Guardian), Jonas Renkse (Katatonia), Anneke van Giersbergen (ex-The Gathering, VUUR), Simone Simons (Epica), Wudstik (Maiden United), Marjan Welman (Autumn), Liselotte Hegt (ex-Epysode), Maggy Luyten (The Prize), Phideaux Xavier és maga Arjen Lucassen is. Vendégként vesz részt az eseményen Damian Wilson (Arena), Brittney Slayes (Unleash The Archers), Micheal Mills (Toehider) és John Jaycee Cuijpers (Praying Mantis). Vokalistaként hallhatjuk majd Marcela Boviót (ex-Stream Of Passion), Irene Jansent (Terpentine) és Jan Willem Ketelaerst (Knight Area), a zenekarban Joost van den Broek (ex-After Forever) billentyűzik, Ed Warby (ex-Gorefest) dobol, Marcel Coenen (Godscum) és Timo Somers (Vengeance) gitározik és Johan van Stratum (VUUR) basszusgitározik. Fúvós hangszereken közreműködik Jeroen Goossens (ex-Flairck), hegedűn Ben Mathot (ex-Dis), csellón pedig Jurriaan Westerveld (Roos Blufpand).
Az ’Ayreon Live In 2023 – 01011001 Live Beneath The Waves’ négy előadására már elővételben elfogyott minden jegy, de remélhetőleg az ’Ayreon Universe’ és az ’Electric Castle Live And Other Tales’ után ezt is megörökítik.

 

 

Megosztás