A több mint harmincéves múltra visszatekintő finn metál szextett bejelentette, hogy jövő év februárjában új stúdióalbumot adnak ki.

Amorphis

’Halo’ lesz a címe az Amorphis 14. nagylemezének, amely február 11-én jelenik meg az Atomic Fire Records gondozásában Jens Bogren producer segítségével. A lemez beharangozójában ez az üzenet áll: „A múltban a mitológia és a legenda vállalta magára a popkultúra szerepét. A régmúlt történetei és értékei egyesítenek bennünket és ezáltal azonosulhatunk velük. A Kalevala eposzába szőve az Amorphis az ősi vándorénekesek és a jelenkor nagy elméinek mondandóját a régi hagyományok mentén úgy ötvözi, hogy nem ragad bele a múltba.”
„Nagyszerű, hogy ennyi idő elteltével is minőségi zenével állunk elő. A legutóbbi lemezeinket egyfajta önkritika és tapasztalat jellemzi” – véli a zenekar alapító-gitárosa, Esa Holopainen.
„Nekem az új album hangzása nyersebb, mint az előző kettő, a ’Queen Of Time’ és az ’Under The Red Cloud’” – így az énekes, Tomi Joutsen.

 

 

‘Halo’ dallista:

01. Northwards
02. On The Dark Waters03. The Moon04. Windmane05. A New Land06. When The Gods Came07. Seven Roads Come Together08. War09. Halo10. The Wolf11. My Name Is Night

Amorphis

 

Megosztás