Szeptember 30-án jelenik meg a második akusztikus Sonata Arctica-album, még éppen a 2021-ről idénre halasztott turné előtt. Budapestre november 25-én érkeznek, az Akváriumban láthatjuk majd akusztikusra szelidített műsorukat.

Sonata Arctica

A finn ötösfogat folytatja zenei kalandozását, amelyet az ’Acoustic Adventures’ turnéval kezdtek meg még 2019-ben. Az akusztikus formára áthangszerelt és átírt művekből közben két nagylemezre valót is felvettek. Az ‘Acoustic Adventures – Volume One’ még idén januárban jelent meg, a második részre pedig szeptember végéig kell várni. Az Atomic Fire Records gondozásában érkező kiadvány már előrendelhető digipak CD-n és naracs/fekete márványozott vinyl lemezen. Az ’Acoustic Adventures – Volume Two’-nak már megvan az első előzetese, az I Have A Right című dal. „Az I Have A Rightot tíz évvel ezelőtt adtuk ki kislemezként, a ’Stones Grow Her Name’ albumon szerepelt eredetileg. Azóta a koncertműsorunk egyik főszereplőjévé vált és most az ’Acoustic Adventures’ turnén és az albumon pedig újjáéledt, az új felvétel egészen más lett, mint az eredeti. Nagyon nehéz volt kislemezdalt választani az ’Acoustic Adventures’ albumokhoz, de azt hiszem, valahol el kell kezdeni, nem igaz? Nézzétek meg, hamarosan jön a többi is!” – mesélte Henrik Klingenberg, a csapat billentyűse az új változatról.

 

 

Az ’Acoustic Adventures MMXXII’ európai koncertsorozat októberben 20-án kezdődik Svédországban, a bemelegítésről az Eleine gondoskodik, szintén egy akusztikus blokkal. A hazai esemény november 25-én lesz az Akvárium kistermében. Jegyet a TIXA felületén lehet még kapni, további információk az esemény Facebook-oldalán.

’Acoustic Adventures – Volume Two’ dallista:

01. I Have A Right
02. Black Sheep
03. Half A Marathon Man
04. Broken
05. Letter To Dana
06. FullMoon
07. Shamandalie
08. San Sebastian
09. Gravenimage
10. Flag In The Ground
11. My Land
12. Victoria’s Secret

Sonata Arctica

Megosztás