A Blind Channel nevű metálcsapat képviseli Finnországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. A magyarok idén nem indulnak a nemzetközi produkcióban, de ‘A dal 2021’ című mustrában még négy rockzenekar is talpon van a végső elismerésért.

Blind Channel

Jorn Lande csak második lett Norvégiában, a Blind Channel Dark Side című dalával viszont megnyerte az ‘Uuden Musiikin Kilpailu’-t, amely Finnország nemzeti előselejtezője a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválra, és így 40 másik produkcióval mérkőzhetnek meg az európai döntőben, amelyet idén májusban rendeznek Rotterdamban. A finnek eddigi legjobb szereplését is egy rockzenekar, a Lordi érte el 2006-ban, amikor megnyerték a nemzetközi vetélkedőt a Hard Rock Hallelujah dalukkal.

 

 

Röviddel a győzelem után azt mondták a fiúk: „Alig várjuk, hogy többszáz millió ember előtt játszhassunk, így őket is a sötét oldal [Dark Side] felé fordíthatjuk! Ma este lesz még egy tökéletes esténk, de aztán jön a hétfő, le kell szállnunk a földre és bele kell húznunk, hogy Rotterdamban a lehető legjobb előadást nyújtsuk!”

A 2013-ban alakult Blind Channel heavy rockot játszik pop elemekkel tarkítva, két énekessel. A zenekar szerint az Enter Shikari, a 30 Seconds To Mars és a Linkin Park korai művei ihlették őket.

A magyar előselejtezőnek, ‘A dal 2021’-nek még nincs vége, de tétje sincs, legalábbis nem olyan, mint máskor, Magyarország ugyanis még 2019-ben bejelentette, hogy nem indulunk a rotterdami Eurovíziós Dalfesztiválon. Viszont aki szereti az ilyen vetélkedőket, az még négy rockcsapatnak szurkolhat a döntőben: a pécsi Beneath My Skin és a nyíregyházi Tortuga egyenes ágon, a szeghalmi Mudfield és a budapesti Down For Whatever közönségszavazatokkal jutott a döntőbe.

Megosztás