Augusztus végén 15. alkalommal rendezik meg a Tábor Fesztivált (korábban Zorall Sörolimpia) az alsóörsi Pelso Kempingben, melynek a jubileum alkalmából nemzetközi sztárfellépői is lesznek, az egykori Motörhead-gitáros zenekara, a Phil Campbell & The Bastard Sons, valamint a Christopher Bowes vezette kalózmetál banda, az Alestorm is játszik a fesztiválon.

Phil Campbell & The Bastard Sons - Alestorm

Augusztus 23. és 26. között kerül megrendezésre a 15. Tábor Fesztivál (leánykori nevén: Zorall Sörolimpia), melyen a hagyományok szerint a magyar rockzene élvonala teszi tiszteletét. Azonban idén a nemzetközi szcéna két jól ismert csapata is bekerült a program forgatagába. Augusztus 23-án az egykori Motörhead-gitáros, Phil Campbell fiaiból verbuvált zenekara, a Phil Campbell & The Bastard Sons lesz a fő attrakció, 24-én pedig a nemzetközi legénységet felvonultató kalózmetál banda, az Alestorm játszik, melyben hazánk fia, Bodor Máté gitározik. Campbell csapata egyébként nemrég még a Guns N’ Rosesnek melegített a Puskás Arénában.

 

 

A Phil Campbell & The Bastard Sons szeptember 1-jén adja ki harmadik stúdióalbumát ’Kings Of The Asylum’ címmel a Nuclear Blast gondozásában. Ezen az albumon már Joel Peters énekel, aki Neil Starrt váltotta a frontemberi poszton 2021-ben. Bemelegítésnek itt a legújabb kislemezdal, a Hammer And Dance című opusz.

A Bodor Máté (ex-Wisdom, ex-Leander Kills) gitárossal felálló Alestorm tavaly jelentette meg ’Seventh Rum Of A Seventh Rum’ című albumát, melynek speciális hazai kiadásán szerepel a Neoton-sláger, a Nyár van feldolgozása Köteles Leanderrel. Mivel a Leander Kills is ugyanaznap lép fel, mint az Alestorm, van esély rá, hogy itt is előadják közös dalukat.

Napi bontásban a fesztivál programja így néz ki:

Augusztus 23., szerda:
Phil Campbell & The Bastard Sons, Mobilmánia, Kalapács, Moby Dick, Junkies, Zorall, Rockstars Not Dead

Augusztus 24., csütörtök:
Alestorm, Dalriada, Leander Kills, Paddy And The Rats, Rómeó Vérzik, Sing Sing, Lazarvs

Augusztus 25., péntek:
Tankcsapda, Lord, Depresszió, Pokolgép, Mudfield, Auróra, Iron Maidnem

Augusztus 26., szombat:
Road, Edda, Alvin És A Mókusok, AWS, Down For Whatever, Akela, Fish!

Jegyek különböző csomagokban a fesztivál honlapján válthatók.

Megosztás