Alex Lifeson szerint a Rush két élő tagja nem adta fel a közös munka reményét, remélhetőleg hamarosan hallani fogunk felőlük.

Alex Lifeson Geddy Lee

Alex Lifeson egy interjúban elmesélte, hogy nemrég beszéltek Geddy Lee-vel az esetleges közös munkáról.  A gitáros őszintén reméli, hogy megvalósul az ötlet, melyről így beszélt: „Az utolsó Rush-turné után 2015-ben elkezdtem saját anyagon dolgozni, Geddy pedig a könyvét írta. Igen, akkor is beszélgettünk a közös munkáról, de akkoriban ő nagyon elfoglalt volt, mert miután befejezte, elindult népszerűsíteni azt. Sajnos sosem volt lehetőségünk leülni, hogy együtt zenéljünk, akár csak a móka kedvéért, de most is beszélünk róla, és biztos vagyok benne, hogy valami történni fog. Ez a járvány miatt most kissé hamvába holt ötletnek tűnik, viszont a szándék mindkettőnkben megvan, hogy visszatérjünk ahhoz, amit már tizennégy éves korunk óta csinálunk és szeretjük is csinálni. És mellesleg egész jók vagyunk benne így együtt. Szóval meglátjuk, mit hoz a jövő!

 

 

Lifeson kitért a tavaly elhunyt dobosra, Neil Peartre is: „Mikor Neil elment, nagyon nehéz volt motivációt és inspirációt találni. Tudjátok, mennyire közel álltunk egymáshoz, és ha egy ilyen valaki meghal, az nagyon mélyen érinti az embert. Azt gondolom, nekem is, és Geddynek is muszáj volt megbékélni ezzel. Neil három és fél évig volt beteg és senki se nagyon tudott róla. Persze volt, aki tudta, de nem volt publikus a dolog. Azt hittük, felkészültünk a végére, de nem így történt. Ugyanez volt a helyzet, amikor a lánya meghalt. Hosszú ideig nem tudtam játszani, mert a zene nem volt fontos akkor.”

Megosztás