A Rush dobosának tragikus halála sokkolóan söpört végig a rockszakmán. Rengeteg zenész emlékezett meg a kedden elhunyt muzsikusról, mi néhány hangszertárs-kolléga gondolatait citálnánk ide a teljesség igénye nélkül.

Neil Peart

Dave Grohl az egyik legnagyobb rajongója volt Neil Peartnek: „A rock and roll történetének egyik géniuszát veszítettük el. A semmivel sem összetéveszthető dobhangzásával és játékával rengeteg muzsikust megihletett – engem is. Emlékszem, amikor először hallottam a ’2112’ albumot, először történt meg, hogy csak a dobra figyeltem. Innentől kezdve a zene már nem volt ugyanaz.”

 

 

Lars Ulrich„Köszönöm, hogy inspiráltál és segítettél tanácsaiddal. Főleg a korai időkben, amikor időt szakítottál, hogy egy fiatal, zöldfülű dán dobossal beszélgettél lemezfelvételről, dobcuccokról és más lehetőségekről. Köszönöm, amit a dobosokért tettél az egész világon.”

Mike Portnoy„Megtört szívvel hallgattam életem egyik legnagyobb hősének halálhírét. Neil Peart mindig is egy hős, egy mentor lesz számomra. Ő volt nekem a legnagyobb hatás az elmúlt negyven évben. Az elmúlt tizenöt évben barátok lettünk, egy nagyon kedves vendégszerető ember, egy úriember volt.”

Peter Criss„Egy igazi legenda ment el, a zenéd örökké él. Isten áldjon!”

Megosztás