A kanadai National Postnak nyilatkozott a minap a Rush egykori frontembere, Geddy Lee, aki elmondta, hogy nem tervez kiadatlan dalokat megjelentetni, ugyanis olyanok nincsenek a fiókban.

Geddy Lee

A Rushsal és jövőbeli terveivel kapcsolatban kérdezték Geddy Lee-t a napokban a National Postnál. Arra a kérdésre, hogy tervez-e a közeljövőben bármilyen zenei megmozdulást, a következőket mondta: „Érdekes kérdés, mivel nemrég jelent meg a ‘My Favourite Headache’ című lemezem újrakiadása vinylen, ami arra kényszerített, hogy ismét meghallgassam. Nagyon büszke vagyok rá, mivel ez egy összetett és mély album, amibe rengeteg szeretetet és szenvedélyt tettem bele. Elgondolkodtatott azzal kapcsolatban, hogy talán egy nap megturnéztatnám, úgyhogy sosem lehet tudni. De jelenleg nincs semmi konkrét tervem, ez nem egy olyan időszak, amikor terveket szőhetünk, úgyhogy majd az idő eldönti, hogy megvalósul-e.”

 

 

A Rush öröksége és az olyan szerzemények is szóba kerültek, melyek sosem jelentek meg lemezen. Lee szerint ezekből ha van is, akkor azok olyanok, melyek nem érdemesek a kiadásra. „Olyan zenekart alkottunk, mely felhasználta azt, amit írt, ha pedig valami nem tetszett, akkor azzal nem foglalkoztunk tovább. Emiatt nincsenek kiadásra érdemes Rush-dalok. A dalaink felvétele annyira bonyolult és nagy erőfeszítéseket igényelt, hogy nem csináltunk pluszmunkát, csak kiválasztottuk a legjobb szerzeményeket.”

A Rush 2015. augusztus 1-jén adta utolsó koncertjét, Neil Peart januári halála után pedig nincs is esély arra, hogy a jövőben bármi történjen a csapat háza táján.

Megosztás