A progrock szcéna kiemelkedő zenészeit tömörítő, Billy Sherwood vezette alkalmi formáció új albummal jelentkezik.

Billy Sherwood

A Yes-basszer Billy Sherwood hozta össze a Prog Collective projektet, amely 2012-ben kiadott egy cím nélküli anyagot, majd 2013-ban egy újabbat ’Epilogue’ címmel, de azóta nem lehetett hallani róluk.  Billy egészen mostanáig gyűjtögette az ötleteit, amelyek végül a ’Worlds On Hold’ című gyűjteményen lesznek hallhatók. A lemezt február 5-én adja ki a Cleopatra Records családjához tartozó Purple Pyramid Records CD-n és zöld színű vinylen.

 

 

A hagyományokat folytatva most is kiváló zenészek vállaltak szerepet az anyagon, a vendéglista ez alkalommal így fest: Todd Rundgren, Geoff Tate, Ron „Bumblefoot” Thal, Jon Davison, Patrick Moraz, Jan Akkerman, Sonja Kristina, Steve Hillage, Arjen Anthony Lucassen, Steve Hackett, Roine Stolt, Graham Bonnet, Derek Sherinian, Joe Lynn Turner, Martin Barre, David Clayton-Thomas, Geoff Downes, John Wetton (korábbi felvételről), Alan White, Tony Kaye, David Johansen, Lakshminarayana Shankar és Scott Connor.

A lemezen nemcsak új szerzeményeket hallhatunk, hanem feldolgozásokat is: Peter Gabriel Solsbury Hillje, az Alan Parson’s Project Eye In The Sky című dala, a Procol Harum Whiter Shade Of Pale-je és a Moody Blues Nights In White Satinje is új felfogásban hangzik el. További három feldolgozás is rákerült a korongra, egy-egy átirat a Beatlestől, a Bostontól és a Doorstól, ezeknek a felvételeknek korábban kiadott feldolgozásalbumokon volt Billy Sherwood a producere.

A Two Trajectories című dalt választották kislemez-felvezetésnek, amelyen Ron „Bumblefoot” Thal és Geoff Tate közreműködik. Az egykori Queensrÿche-torok így mesélt a közös munkáról: „A Yes már a kezdetekben nagy hatást gyakorolt rám, így a Billyvel való közös munka igazán különleges volt számomra. Nagyon élveztem énekelni ezt a dalt.”

„Öröm és megtiszteltetés volt számomra, hogy Geoff Tate-tel együtt dolgozhattam – folytatta Sherwood – Ő nemcsak érzelmeket, de igazi karaktert is hozott az énekébe. Már nagyon várom, hogy az emberek hallhassák ezt a dalt, és a többit is persze az új Prog Collective-lemezről.”

’Worlds On Hold’ dallista:

01. Worlds On Hold (km. Todd Rundgren és Lakshminarayana Shankar)
02. Two Trajectories (km. Geoff Tate és Ron „Bumblefoot” Thal)
03. Anything But Goodbye (km. Jon Davison és Patrick Moraz)
04. Meant To Be (km. Jan Akkerman és Billy Sherwood)
05. Brave New World (km. Sonja Kristina és Steve Hillage)
06. Glory Days Ahead (km. Arjen Anthony Lucassen és Steve Hackett)
07. Solsbury Hill (km. Roine Stolt és Billy Sherwood)
08. A Whiter Shade Of Pale (km. Graham Bonnet & Derek Sherinian)
09. Eye In The Sky (km. Joe Lynn Turner és Martin Barre)
10. Nights In White Satin (km. David Clayton-Thomas és Geoff Downes)

Bónuszdalok:

11. Penny Lane (km. John Wetton)
12. More Than A Feeling (km. Alan White, Tony Kaye és Billy Sherwood)
13. People Are Strange (km. David Johansen és Scott Connor)

Prog Collective

Megosztás