Bő egy hónap múlva jelenik meg az Epica új albuma ‘Omega’ címmel, amiről Simone Simonsék az eddig bemutatott két dinamikus kislemezdal után egy balladával jelentkeztek.

Epica

A Nuclear Blast gondozásában jelenik meg február 26-án az Epica új albuma, az ‘Omega’. Az öt év után érkező friss lemez Mark Jansen szerint továbbra is üdítő és kiegyensúlyozott, még 18 év közös munka ellenére is. „Nagyon büszke vagyok erre az albumra, mivel meggyőződésem, hogy egy üdítő és kiegyensúlyozott lemezt írtunk még ennyi év után is. Az erősségünk abban rejlik, hogy több dalszerző is van a csapatban, és sikerült egyesíteni egymás legerősebb tulajdonságait, valamint kiválogatni a legjobb dalokat. Termékeny időszak volt a közös csapatmunka a dalokon, és úgy gondolom, hogy ez jelenti a legnagyobb különbséget az előző lemezeinkhez képest.”

A banda eddig az Abyss Of Time és a Freedom – The Wolves Within című tételeket (valamint az előbbi dal kocsmaverzióját) mutatta be az anyagról, most azonban itt a Rivers is, ami egy csendesebb tétel. „A Rivers az élet nyugalmát és bizonytalanságát szimbolizálja, az apály, a nyugodt víz testesíti meg a békét, míg az erős sodrású folyó azt jelenti, hogy kihívásokkal kell szembenézned és úsznod kell az árral szemben.”

Simone Simonsék nemrég jelentették be, hogy erre az évre tervezett turnéjukat csak 2022-ben sikerül tető alá hozniuk, így hozzánk is csak 2022. január 13-án látogatnak el. A koncertről az esemény Facebook-oldalán tudhatsz meg többet.

Megosztás