Igazi unszimpatikus figuráról készült dallal jelentkezett a finn Battle Beast, akik a komoly téma ellenére egy kis játékosságot is csempésztek a nótába.

Battle Beast

Néhány napja írtunk arról, hogy a Battle Beast új lemezzel jelentkezik 2022. január 21-én, amiről az első kislemezdal most videó formájában megtekinthető. Janne Björkroth billentyűs így jellemezte az albumot: „A célunk az volt, hogy egy érdekes és magával ragadó albumot készítsünk, amelyben könnyedebb bulizós és súlyosabb dalok egyaránt előfordulnak. Bizonyos értelemben az egész album olyan, mint egy vidám nap a cirkuszban, tele varázslatos meglepetésekkel és vad karneváli hangulattal.”

 

 

A lemezről kimásolt első dal a Master Of Illusion, amihez egy lenyűgöző videót készített Markus Nieminen. Janne kitért erre is: „A Master Of Illusion a közelgő Battle Beast-album első kislemeze egy groove-os, ugyanakkor fülbemászó dal, amely egy önző, kapzsi, szűk látókörű és meggondolatlan karakterről szól, aki mindenfelé pusztítást végez maga körül anélkül, hogy meghallgatna vagy tisztelne másokat. Ez a karakter a hatalom számos területén – például személyes kapcsolatokban, valamint a politikában és bárhol a kettő között – különböző dolgokat képviselhet. A súlyos témák ellenére a kompozícióban és a dalszövegben ott a játékosság és az a kis huncut csillogás a szem sarkában, ami a Battle Beastre jellemző.”

Megosztás