Sir James Paul McCartney 1942. június 18-án született Liverpoolban. Csütörtökön fejezte be amerikai turnéját New Yorkban, ahol Bruce Springsteen és Bon Jovi is beszállt az előünneplésbe. A mai nagy napon a világ legjobb 8 Beatles coverbandája – köztük a magyar The Bits – közös videóköszöntőt készített a zenetörténelem óriásának a tiszteletére.

Paul McCartney a Brit Becsületrend és a Brit Birodalom Rendjének tagja, a Beatles alapítója és egykori co-frontmanje, aki a banda 1970-es feloszlása után is (hiper)aktív maradt a Wings révén, illetve szólóban, nem áll le. 2020 végén szólólemezt adott ki, amelyet a járvány miatti lezárások csendjében hozott össze, ezzel simán vezetve a brit albumlistát, lelökve Taylor Swiftet a csúcsról. Pár hónappal később az albumból készített egy alternatív verziót kortárs zenészekkel együttműködve, nehéz lenne azt mondani, hogy nem volt nyitott az új zenei ötletekre. Tavaly novemberben a dalszövegeiből készített életmű-összefoglaló könyvet, mindezek közben pedig rendszeresen nyilatkozott arról, hogy amint vége a korlátozásoknak, turnéra indul.
A ’Got Back’ turné csütörtökön ért véget a legesleg-koncerthelyszínnek számító New York-i MetLife Stadiumban, ahol színpadra lépett Maccával Bruce Springsteen és Bon Jovi is, de nincs lazsálás, egy hét múlva már a Glastonbury Festival vendége lesz Paul.

 

 

A nemzetközi ünneplésbe a 8 legjobbnak kikiáltott Beatles tribute banda szállt be egy közös dallal, a listában ott vannak hazánk fiai is a The Bits révén.

The Cavern Club Beatles
Diego Souto & The Revolvers
Ricardo Santos Jr.
The Bits
The Mersey Beatles
Help – A Beatles Tribute
Fab Fourever
The Fab Four

Isten éltessen sokáig Paul, és köszi azt a több mint 800 dalt!

Megosztás