31 év után került ismét listavezető pozícióba a legendás ex-Beatle új szólólemezével.

Paul McCartney 2020

’McCartney III’ címmel adta ki Paul McCartney a múlt héten pályafutása 18. LP-jét, amely karácsonyra a brit top 100-as albumlista éléről letaszította Taylor Swiftet. Az új anyag több európai listán is jól szerepel, vezeti a holland és a német listákat, de a fogadtatása világszerte kedvező volt, Ausztráliában hatodik, Japánban ötödik a listán, a tengerentúlon pedig a Billboard közönségszavazásán első az új kiadványok között.

 

 

Sir Paul rövid videóüzenetben mondott köszönetet a rajongóknak: „Csak szeretnék kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánni, és nagy köszönetet mondani mindenkinek, aki segített abban, hogy az új lemezem a listák élére kerüljön, itt van a kezemben a díj, amit ezért kaptam!”

Paul McCartney hozzáállását – kis áthallással – az jellemzi, hogy lehetne az album címe ’The Great British Trendkill’ is, mert csak a saját művészi hitvallásával foglalkozott, míg a karanténban megírta és feljátszotta a lemez anyagát. Az album sikere őt igazolja, a 11 dalból (eddig) 8-hoz igényes animációs klip készült, ezek is elérhetők az alábbi hivatalos playlisten keresztül.

Megosztás