’The Lyrics: 1956 To The Present’ címmel jelenik meg november 2-án a velünk élő legenda életművének költészeti összegzése.

Több mint 800 dalt jegyez Sir Paul McCartney egyedüli vagy társszerzőként, ezekből választott ki 154-et, amelyen keresztül mesél művészi pályájának minden szakaszáról. „Számtalanszor megkérdezték már, hogy miért nem írok egy önéletrajzi könyvet, de sose volt rá megfelelő alkalom, arra viszont mindig, hogy új dalokat írjak, mindegy, hogy otthon voltam vagy éppen turnéztam. Némelyik ember egy bizonyos kort elérve előszeretettel veszi elő a naplóját, hogy felidézze a múlt eseményeit, de nekem nincs ilyen naplóm. Van viszont több száz dalom, ezeket megtanultam ugyanilyen célra felhasználni, ezek a dalok felölelik az egész életemet.”

 

 

A különleges könyvben szereplő 154 dal szövege páratlan őszinteséggel mesél Macca életéről és művészetéről, benne a jóformán gyerekfejjel írt kezdeti próbálkozásoktól a legendás Beatles-évtizeden, a Wings-érán és a szólóanyagain át napjainkig. Az időrendiség helyett ABC-sorrendben következnek egymás után a dalok, ezzel is biztosítva a változatosságot, mindegyikhez jegyzet tartozik a komponálás körülményeiről, az ihletet adó helyekről és/vagy emberekről, és hogy mit gondol mindezekről az eltelt évek távlatában Paul.

Korábban megjelent már két dalszövegeket taglaló McCartney-kötet is, de ilyen életmű jellegű, teljesen átfogó anyag még soha, amely 900 oldalon keresztül, soha nem látott fotókkal, vázlatokkal, levelekkel illusztrálva mutatja be a kortárs zeneművészet egyik legnagyobb alakjának epikus énjét. A könyv már előrendelhető a nagyformátumú kiadványhoz méltó nagyformátumú 69,75 angol fontos bevezető áron, egyelőre csak az Egyesült Királyság és az USA postai címeire.

Megosztás