fbpx

Egy közel 14 perces audióklippel jelentkezett az earMUSIC, melynek segítségével az új Al Di Meola lemez összes számába belehallgathatsz.

Al Di Meola – Belehallgathatunk a Beatles-album összes számába

Ma jelent meg a 2013-as ’All Your Life’ folytatása, az ’Across The Universe’, melyen ismét Beatles szerzeményeket dolgozott át Al Di Meola a jazzgitározás nyelvére. Korábban már bemutatták a Strawberry Fields Forevert, most az earMUSIC-nak köszönhetően az összes dalba belehallgathatsz, hogy eldöntsd, érdemes-e beruháznod a lemezre.

„Érdekes dolog, mert jól ismerjük ezeket a dalokat, én magam rajongok a Beatlesért. Az első lemez után úgy éreztem, vissza kell térnem zenéjükhöz, de ezúttal mélyebbre ástam magam. A Beatles néhány dala eredetileg két perc hosszúságban készült el, így az volt a szándékom, hogy néhány részt írok hozzájuk, vagy továbbfejlesztem az eredeti témákat. Így tettem a Strawberry Fields Forever és a Norwegian Wood esetében. Ezek is a szokásos kétperces csodák a melódia-bridge-melódia-bridge szerkezettel, aztán véget érnek. Bárhol el lehet őket játszani, és mindenki ismeri őket. Természetesen nálam nincs szöveg, így mint hangszeres játékos úgy éreztem, hozzájuk kell adnom valamit. Ezt fogjátok hallani a lemezen.” – mesélte Meola a felvételekről.

Megosztás