Ezúttal a bábeli toronyhoz látogathatunk, ugyanis videóklippel együtt landolt a The Tower Of Babel a világhálón, mely az augusztus 21-én érkező tizenegyedik The Tangent-lemezen kap helyet.

The Tangent

A 2018-as ’Proxy’-t követő anyaggal a The Tangent ismét követi a jól bevált hagyományt és a klasszikus prog aranykorába kalauzol minket vissza, hogy ebből a gyökérből táplálkozva keressenek új utat a jövőbeli zenéjük megvalósításához. Az ‘Auto Reconnaissance’-szel nemcsak új filozófiájukat fogalmazták meg, de a progresszív stílus útján haladva kitérőt tettek a jazz, a humor, a modern R&B, a funk és a soul stílus felé is, valamint van egy 28 perces érzelmes, epikus tétel is a lemezen, melyet Angliáról írtak. Andy így nyilatkozott az újdonsággal kapcsolatosan: „Teljességgel elfogadhatatlan az a megállapítás, hogy a progresszív rock múzeumi darab. Még mindig él és lélegzik, volt múltja, van jelene is, és mindenekelőtt van jövője. Volt ugyan egyszer egy aranykora a lemezeladási listáknak, de ez a műfaj sosem arról szólt. Ez a stílus több évtizede életben van, míg más stílusok felemelkedtek, majd eltűntek.”

 

 

Andy ezúttal is azokkal dolgozott, akikkel hosszú ideje együttműködik, így ezen a lemezen is Jonas Reingold, Luke Machin (aki társproducere is a lemeznek), Theo Travis és Steve Roberts szerepel. A korong tartalmából az a Life On Hold után most a The Tower of Babel tesztelhető.

Megosztás