A prog aranykorába utazhatsz vissza a The Tangent új dalával, mely a Life On Hold névre hallgat. El sem tudunk képzelni ennél jobb napindító dalt, úgyhogy hallgasd meg te is!

The Tangent - Andy Tillison

Megérkezett az első dal az augusztus 21-én megjelenő ’Auto Reconnaissance’-ről, mely Andy Tillison csapatának tizenegyedik nagylemeze lesz. A 2018-as ’Proxy’-t követő anyaggal a csapat ismét követi a jól bevált hagyományt és a klasszikus prog stílus aranykorába kalauzol minket vissza. Ebből a gyökérből táplálkozva keres új utat a zenekar jövőbeli zenéjük megvalósításához. Az ‘Auto Reconnaissance’-szel nemcsak új filozófiájukat fogalmazták meg, de a progresszív stílus útján haladva kitérőt tettek a jazz, a humor, a modern R&B, a funk és a soul stílus felé is, valamint van egy 28 perces érzelmes, epikus tétel is a lemezen, amelyet Angliáról írtak. Andy így nyilatkozott az újdonsággal kapcsolatosan: „Teljességgel elfogadhatatlan az a megállapítás, hogy a progresszív rock múzeumi darab. Még mindig él és lélegzik, volt múltja, van jelene is, és mindenekelőtt van jövője. Volt ugyan egyszer egy aranykora a lemezeladási listáknak, de ez a műfaj sosem arról szólt. Ez a stílus több évtizede életben van, míg más stílusok felemelkedtek, majd eltűntek.”


Andy ezúttal is azokkal dolgozott, akikkel hosszú ideje együttműködik, így ezen a lemezen is Jonas Reingold, Luke Machin (aki társproducere is a lemeznek), Theo Travis és Steve Roberts szerepel. A kiadvány borítóját Ed Untisky tervezte, a tartalomból pedig akkor már szól is a Life On Hold.

 

Megosztás