‘Touchdown’ címmel jelenik meg az U.D.O. 19. sorlemeze, melynek Forever Free című kislemezdalát ma mutatták be. Ez az első, melyen hivatalosan is Peter Baltes a basszerük. A digipak CD bónuszlemezén viszont Tilen Hudrap egyik utolsó fellépését láthatjuk.

U.D.O. - UDO

Udo Dirkschneider a nemzetközi heavy metal színtér egyik ikonikus alakja. Karakteres hangjával a 80-as évek óta ad elő legendás rockhimnuszokat, mintegy öt évtizede áll a világ színpadain. Augusztus 25-én jelenik meg zenekarának, az U.D.O.-nak legújabb albuma, a ‘Touchdown’. És a név mindent elmond. Mert ahogy az amerikai futballban a touchdown a játékosok és a csapat számára fontos gólt jelent, úgy Udo Dirkschneider esetében is fontos mérföldkő. Az Acceptből való távozása óta először játszik hivatalosan is egy csapatban Peter Baltes basszusgitárossal egy teljes nagylemezen át. Korábban csupán pár számot vettek fel együtt a ‘We Are One’ albumra, illetve készült egy háromszámos EP Dirkschneider And The Old Gang néven, április óta azonban hivatalosan is az U.D.O. basszere az ex-Accept-zenész, így elmondható, hogy több eredeti tag zenél az U.D.O.-ban, mint az Acceptben.

 

 

U.D.O. - Touchdown - UDO

Az Atomic Fire kiadó többféle színű LP-n, normál tokos és digipak CD-n, valamint egy deluxe box setben is megjelenteti a lemezt. Utóbbiban a digipak CD mellett a zölddel fröcskölt sárga LP-ken kívül egy U.D.O. feliratú mini rögbilabda, öt amerikai futball gyűjtőkártya a zenekari tagokkal és egy aláírt poszter lesz. A digipak CD bónuszlemezén pedig a korábbi basszusgitáros, Tilen Hudrap egyik utolsó fellépését láthatjuk a Dirkschneider zenekar 2022-es wackeni koncertjén. Az első kislemezdalhoz, a Forever Freehez animált szöveges videó készült.

‘Touchdown’ dallista:

CD:

01. Isolation Man
02. The Flood
03. The Double Dealer’s Club
04. Fight For The Right
05. Forever Free
06. Punchline
07. Sad Man’s Show
08. The Betrayer
09. Heroes Of Freedom
10. Better Start To Run
11. The Battle Understood
12. Living Hell
13. Touchdown

DVD:

01. Starlight
02. Living For Tonite
03. Midnight Mover
04. Breaker
05. London Leatherboys
06. Princess Of The Dawn
07. Restless And Wild
08. Son Of A Bitch
09. Screaming For A Love-Bite
10. Up To The Limit
11. Metal Heart
12. Fast As A Shark
13. Balls To The Wall

U.D.O. - Touchdown - UDO

Megosztás