Az U.D.O. tavalyi lemezéhez több dalt is írt az Acceptből korábban távozott Peter Baltes és Stefan Kaufmann, ám közösen csak egy dalt játszottak fel. Most viszont itt egy másik, és az év folyamán lemez is várható tőlük.

DATOG - Dirkschneider & The Old Gang

Az az érdekes eset állt elő tavaly, hogy az U.D.O. utolsó lemezén több Accept-alapítótag dolgozott, mint az Accept aktuális albumán. Bár Peter Baltes és Stefan Kaufmann csupán zeneszerzőként volt jelen, egy dalt – Where The Angels Fly – azért feljátszottak közösen, és úgy tűnik, munka közben ismét egymásra találtak, mert az AFM Records most bejelentette, hogy ‘Arising’ címmel egy háromszámos maxija jelenik meg augusztus 27-én a Dirkschneider & The Old Gang [magyarul: Dirkschneider és a régi banda] – röviden csak DATOG – elnevezésű társulatnak.

 

 

DATOG - Dirkschneider & The Old Gang

Bár a csapatban a klasszikus Accept-felállás három tagja is dolgozik (plusz az U.D.O. alapítótagjai közül Mathias Dieth), láthatóan nem céljuk, hogy az Accept és az U.D.O. mellett egy harmadik hasonló heavy metal csapatot hozzanak létre, inkább egyfajta himnikus metál érződik a több énekhangra alapozó kórusokból, hiszen a szólóénekesek mellett ott van Baltes is, aki már a korai Accept-lemezeken is rendszeresen énekelt, és az U.D.O.-koncerteken tapasztalhattuk, hogy Udo fia, Sven Dirkschneider sem csak csordavokál szinten veszi ki a részét az előadásból. A Face Of A Stranger mellett a tavaly bemutatott Where The Angels Fly is szerepelni fog a maxin, a harmadik dal, az Every Heart Is Burning bemutatója május 28-án lesz.

DATOG - Dirkschneider & The Old Gang - Arising

Megosztás