Az egykori Styx-gitáros, Glen Burtnik bandája, a The Weeklings vezeti fel a JEM Records által összeállított lemezt a The Word előadásával.

John Lennon

Ha már szóba került a Yes kapcsán, október 9-én ünneplik szerte a világon John Lennon 80. születésnapját. Hogy megemlékezzenek e jeles napról, a JEM Records kiad egy tribute-albumot, amelyen többek között a The Grip Weeds, a The Anderson Council és Richard Barone is szerepel. Nemcsak a dalok összeválogatása érdekes, de az előadások is kivételesek. A Glen Burtnik vezette The Weeklings a tempóra helyezi a hangsúlyt a nyitó dalban, a The Wordben. A Midnight Callers verziója közelebb áll az eredetihez a Jealous Guyban, Kurt Reil és csapata, a The Grip Weeds fúvósokkal dobja fel a You Can’t Do That előadását.

Hónapokkal ezelőtt a The Weeklings a New Jersey-i Lakewoodban adott koncertet. A The Strand Theaterben rögzített két és fél órás koncerten több mint 35 dalt játszottak, felölelve egész repertoárjukat, beleértve a saját dalokat, a ’60-as évekből származó gyöngyszemeket és a Beatles nótáit. A The Word (a Beatles 1965-ös ‘Rubber Soul’ albumáról) energiadús remake-je, mely ezen a koncerten hangzott el, az új feldolgozáslemez, a ‘JEM Records Celebrates John Lennon’ nyitódala.

A kiadvány Lennon 80. születésnapján, 2020. október 9-én jelenik meg CD-n és október 16-tól lesz kapható vinylen.

A ‘JEM Records Celebrates John Lennon’ műsora:

01. The Word (The Weeklings)
02. Child of Nature (The Midnight Callers)
03. Jealous Guy (The Midnight Callers)
04. You Can’t Do That (The Grip Weeds)
05. (Just Like) Starting Over (Johnathan Pushkar)
06. No Reply (The Gold Needles)
07. Revolution / Power To The People (Richard Barone)
08. Strawberry Fields Forever (The Grip Weeds)
09. It Won’t Be Long (The Midnight Callers)
10. I Found Out (The Anderson Council)
11. Cold Turkey / Hey Bulldog (The Gold Needles)
12. I Call Your Name (Johnathan Pushkar)
13. What’s The New Mary Jane? (The Weeklings)

JEM Records Celebrates John Lennon

Megosztás