Míg Európában sorra maradnak el a turnék, Amerikában jubileumi koncertkörútra indul a Trans-Siberian Orchestra, a 25 évvel ezelőtt megjelent, mérföldkőnek számító albumukat ünneplik meg a téli turné keretein belül.

Trans-Siberian Orchestra

Míg itthon jelen állás szerint talán 1-2 nagyobb nemzetközi zenekar nem mondta még le az idei budapesti dátumát – látva a tendenciákat, vélhetően ezek a koncertek is halasztásra kerülnek –, addig Amerikában a Trans-Siberian Orchestra egy év kihagyás után újra turnéra indul.

Ugyan a nyárnak még alig értünk a végére, a TSO már a karácsonyi szezonra készül, és ez azt jelenti, hogy a csapat ismét beindítja lehengerlő élő show-ját. A zenekar bejelentette a 2021-es turné dátumait, melyeken a ’Christmas Eve And Other Stories’ című, mérföldkőnek számító albumuk 25. évfordulóját ünneplik. A zenekar november 17-én indul útnak és a tervek szerint 59 városban 99 előadást tartanak, mielőtt december 30-án befejezik körútjukat.

Al Pitrelli, a TSO zenei igazgatója és vezető gitárosa így nyilatkozott: „Egy mindenki számára hihetetlenül nehéz év után nagyon izgatottak vagyunk, hogy elmondhatjuk: újra elhozzuk mindenkinek a ’Christmas Eve And Other Stories’-t. Meglepett minket a tavalyi élő közvetítés sikere, hogy mennyien követték velünk azt a hagyományt, amit közösen teremtettünk. Már 25 éve, hogy Paul O’Neill először mutatta be mindannyiunknak ezt az időtlen mesét. Ünnepeljük együtt ezt a mérföldkőnek számító eseményt!”

A ’Christmas Eve And Other Stories’ a TSO alapítójának, Paul O’Neillnek a víziója és képzeletbeli terméke, egy karácsonyi estén játszódó történet. Az albumon olyan rajongói kedvencek szerepelnek, mint az Ornament, a Promises To Keep, a This Christmas Day vagy a klasszikusnak számító Christmas Eve/Sarajevo 12/24. A turné második részében a TSO legnagyobb kedvenceit láthatja a közönség, olyan slágerekkel, mint a Christmas Canon vagy a Wizards In Winter. A TSO továbbra is a rockipar egyik legjótékonyabb zenekara. Az elmúlt évekhez hasonlóan a társulat minden eladott jegy árából legalább 1 dollárt jótékony célra fordít. Eddig körülbelül 16 millió dollárt adományoztak.

A zenekar és az énekesek listája idén is illusztrisra sikeredett, alább a két stáb összetétele látható.

Trans-Siberian Orchestra

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!