A nappalinkban láthatjuk napjaink egyik leglátogatottabb zenekarának látványos előadását, a ’Christmas Eve & Other Stories’ történetét idén csak online koncerten mutatják be.

Trans-Siberian Orchestra

Augusztusban a Trans-Siberian Orchestra egy szívszorító bejelentést tett közzé, miszerint 20 év után először nem turnéznak az ünnepek alatt. A platinalemezek sorával rendelkező, a kritikusok által is elismert zenekar bejelentette, hogy a rockünnep hagyományának életben tartása végett a TSO előadását közvetítik a rajongók otthonába. A csapat első élő közvetítése ’Christmas Eve & Other Stories Live in Concert’ néven lesz december 18-án pénteken.

 

 

A közkedvelt ’Christmas Eve & Other Stories’ című album teljesen új színpadra állítása azt jelenti, hogy a rajongóknak – annak ellenére, hogy 2020-ban nem láthatják élőben a zenekart – nem kell lemondaniuk kedvenc ünnepi hagyományukról. Ez az élő közvetítés karácsonyi hangulatot teremt minden rockrajongó számára. A teljes koncert mellett betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé és interjúrészleteket is kapunk.

Trans-Siberian Orchestra

A jegyértékesítés már elindult. A TSO próbálta megtartani azt a hagyományát, hogy óriási szórakoztató értéket kínál alacsony jegyárért, így az élő közvetítés elővételes jegyeit 30 dollárért árulják. Akik nem tudják élőben követni az eseményt, azok december 20-án éjfélig tekinthetik meg az eseményt. A jegy mellé pólókat, dísztárgyakat, maszkokat is vásárolhatnak a rajongók.

A TSO zenei igazgatója és gitárosa, Al Pitrelli a következőket mondta az estével kapcsolatban: „Nagyon sok minden megváltozott 2020-ban. Maszkok, távolságtartás, otthoni oktatás. Ami nem változik: mindannyian együtt ünnepelhetjük az ünnepeket. Csak másképpen. Megtiszteltetés számunkra, hogy a turnéinkat, beleértve a ’Christmas Eve & Other Stories’-t több száz városba és emberek millióihoz juttathattuk el. Idén ezt az időtlen történetet hozzuk el a nappalidba. Hiányozni fog, hogy nem találkozhatunk személyesen a rajongóinkkal, de mint Paul O’Neill mondta: »Alkalmazkodj, győzz és improvizálj!« Pontosan ezt fogjuk tenni. Ez remek alkalom lesz arra, hogy mindenki közvetlen közelről megtekinthesse kedvenc ünnepi történetét. Alig várjuk, hogy ezt megosszuk Veletek. Addig is… Legyetek biztonságban. Legyetek egészségesek!”

Trans-Siberian Orchestra

Ezen a különleges estén először fog együtt fellépni a Kelet és a Nyugat csapata. A TSO 2000 óta két külön gárdával járja az országot. Az élő közvetítés narrátora Bryan Hicks, a két zenei vezér Al Pitrelli (gitáros) és Derek Weiland (billentyűs) lesz. A zenekarban négy Savatage-tag is jelen lesz, Al Pitrellin kívül Chris Caffery gitáros, Johnny Lee Middleton basszeros és Jeff Plate dobos. Mellettük Mee Eun Kim billentyűs és Asha Mevlana hegedűs tagja még a csapatnak. Igen nívós a vokalisták listája is, Russell Allen, Jeff Scott Soto, Nate Amor, John Brink, Erika Jerry, Chloe Lowery és Georgia Napolitano vesznek részt a koncerten.

A TSO néhai alapítójának, zeneszerzőjének és szövegírójának, Paul O’Neill fantáziájának a terméke a ’Christmas Eve & Other Stories’ szülte egyedi formátum, amit O’Neill „rockszínháznak” nevezett. A történet karácsony estéjén játszódik, amikor egy fiatal angyalt küldenek a földre. A TSO kedvenc témáit követve a ’Christmas Eve & Other Stories’ segít abban, hogy egy fiatal lány újra kapcsolatba kerüljön elkeseredett apjával. A rockoperában olyan klasszikusok szerepelnek, mint a Christmas Eve / Sarajevo 12/24, az O’ Come All Ye Faithful, a Good King Joy, a Promises To Keep, a This Christmas Day, az Ornament és az Old City Bar.

Trans-Siberian Orchestra

A ’Christmas Eve & Other Stories’ a zenekar debütalbuma és része a ’The Christmas Trilogy’ gyűjteménynek, amiben még a ’The Christmas Attic’ és a ’The Lost Christmas’ album szerepel. A trilógia már évek óta nem kapható, de november 20-tól újra elérhető lesz és már előrendelhető.

A TSO-turnék kezdete óta kb. 2100 koncertet adtak több mint 17 millió néző előtt, európai koncertjeikről már több alkalommal is beszámoltunk a magazin hasábjain. Lemezeikből több mint 12 millió album és DVD kelt el.

Megosztás