Az angol fingerpicking szaktekintély Richard Smithszel készíti új középlemezét a világhírű ausztrál gitáros, amelynek első előzeteséhez igazi vintage hangulatú videót készítettek.

Szeptember 10-én jelenik meg Tommy Emmanuel új EP-je ’Accomplice Vol. 2’ címmel, amelyen „tettestársa” az a Richard Smith, aki olyan nagy nevekkel játszott vagy készített lemezt Tommyn kívül, mint pl. Chet Atkins vagy Les Paul. Az anyagot teljes egészében Jerry Reed és Chet Atkins gitároslegendák előtti tisztelgésnek szánják olyan dalok átirataival, amelyeket az ő duettjük vitt sikerre.
„Richard és én már évek óta barátok vagyunk, és nagyon örülök, hogy végre felvételt készíthetek vele. Először Nashville-ben hallottam róla más zenészektől, és amikor először találkoztunk, végkimerülésig játszottunk együtt. Végre magtaláltam azt, akivel a legjobban tudom játszani gyerekkorom kedvenc zenéit, és aki hasonló hozzáállással és zenei energiával rendelkezik, mint én! Richard tudása és képessége Jerry Reeds szólamainak átvételére elképesztő, ezért úgy döntöttem, hogy készítek néhány új felvételt olyan klasszikus dalokból, amelyeket Chet és Jerry együtt játszottak.”

Az előzetes Serenade To Summertime feldolgozását Jerry Reed és Chet Atkins 1972-es közös albuma ihlette, amelynek címe ’Me & Chet’, a dalt eredetileg Sergio Palito gitáros szerezte, számos feldolgozása ismert. A zenei részt a Nashville mellett található TuneSmith stúdióban vették fel 2021 tavaszán, a hangulatos klipet pedig egy közeli oldtimer autósboltban forgatták.
Tommy és Richard november 5-től 10 állomásos közös turnéra indul az Egyesült Államokban.

’Accomplice Vol. 2’ dallista:

1. Baby’s Coming Home
2. Nashtownville
3. Serenade To Summertime
4. Twitchy

Megosztás