A három gitármágus, azaz Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg (The Rosenberg Trio) és Vlatko Stefanovski The Kings Of Strings nevű formációjának 2012-es belgrádi koncertfelvétele lemezen ma már szinte elérhetetlen, de felkerült a streaming szolgáltatók kínálatába.

2012-ben The Kings Of Strings névre keresztelték azt a gitárvirtuózokból álló alkalmi társulást, amelynek tagjai az ausztrál Tommy Emmanuel, a holland Stochelo Rosenberg (The Rosenberg Trio) és a macedón Vlatko Stefanovski voltak. Klasszikus, gipsy jazz és a fingerstyle stílusú gyökereik érdekes fúziójával lenyomtak egy rövid telt házas turnét a Balkánon, amelynek egyik állomása a belgrádi Sava Centar 4000 fős színházterme volt. A koncertet rögzítették, a felvétel a Guitar Art Festival produkciós cég gondozásában, igényes kivitelben, CD + DVD formátumban jelent meg anno, de ma már csak a másodlagos piacon lehet beszerezni. Az Ultra-Vibe nevű japán indie kiadó ugyan a videó hanganyagát piacra dobta tavaly – ez a verzió elvileg rendelhető hazai forgalmazónál is –, de ez a teljes koncertnek csak mintegy a fele, meg jó drága is.

 

 

A Tommy Emmanuelhez köthető CGP Sounds köztes megoldásként az eredeti CD-nél ugyan rövidebb, de a DVD-nél hosszabb változatot tett közzé a streaming szolgáltatóknál, ennek ízelítője Mozart Török indulójának alaposan átírt feldolgozása. Az alsó hivatalos playlistre klikkelve mind a 16 dal végighallgatható, az info@gaf.rs e-mail-címen pedig állítólag vinylen és CD-n előrendelhető, de hogy ezeknek mi a pontos tartalma, azt nem lehet tudni, mert a címzett Guitar Art Festival honlapján egy sort se írnak róla.

Megosztás