A Bee Gees zenei örökségének reprezentatív szeletét gondolta újra rock/country világsztárok közreműködésével a Gibb-fivérek egyetlen élő tagja.

A Bee Gees megkerülhetetlen tényezője az újkori zenetörténelemnek, soul alapú soft rock muzsikájukkal már a 60-as években világhírre tettek szert. Pályafutásuk során többször is markáns változtatást vittek a hangzásukba, és mindegyik változásból jól jöttek ki, az óvatos becslések szerint is legalább 120 millió lemezt adtak el világszerte, 1997 óta a Rock And Roll Hall Of Fame tagja a banda.

 

 

A Gibb-fivérek közül ma már csak a 74 éves zenei vezér Barry Gibb van életben, aki január 8-án kiadta karrierjének harmadik szólóalbumát ’Barry Gibb & Friends – Greenfields: The Gibb Brothers Songbook Vol. 1’ címmel. A lemezen híres Bee Gees-dalokat dolgozott át country stílusban olyan nagy nevek közreműködésével, mint Tommy Emmanuel, Sheryl Crow, Olivia Newton-John, Dolly Parton, Keith Urban, Alison Krauss, Jason Isbell, Brandi Carlile, Little Big Town, Miranda Lambert, Jay Buchanan, David Rawlings, Gillian Welch. A felvételek a nashville-i RCA stúdióban készültek, ahol Elvis is készítette a lemezeit, az album társproducere Barry fia, Stephen, aki komolyan inspirálta apját az album elkészítésére (jelenleg a Saigon Kickben játszik, de megfordult már a Black Label Society és a Crowbar soraiban is).

Barry így kommentálta az anyag megjelenését: „A lelkem mélyén úgy érzem, hogy Maurice és Robin [a Bee Gees néhai tagjai, Barry testvérei] szeretnék ezt az albumot, bárcsak együtt lehettünk volna a stúdióban, noha igazából ott voltak velem.”

Világszerte kedvező fogadtatásban részesült a lemez, több albumcharton is jól szerepel, pillanatnyilag vezeti a brit és az ausztrál listát. A lenti hivatalos playlistre kattintva a teljes album meghallgatható „visualizer” illusztráció kíséretében.

’Greenfields: The Gibb Brothers Songbook Vol. 1’ dallista:

01 I’ve Gotta Get A Message To You with Keith Urban
02 Words Of A Fool with Jason Isbell
03 Run To Me with Brandi Carlile
04 Too Much Heaven with Alison Krauss
05 Lonely Days with Little Big Town
06 Words with Dolly Parton
07 Jive Talkin with Miranda Lambert & Jay Buchanan
08 How Deep Is Your Love with Little Big Town & Tommy Emmanuel
09 How Can You Mend A Broken Heart with Sheryl Crow
10 To Love Somebody with Jay Buchanan
11 Rest Your Love On Me with Olivia Newton-John
12 Butterfly with Gillian Welch & David Rawlings

Megosztás