Alig két hét van hátra az angol énekes és dalszerző négy évtizedes pályafutását ünneplő új album megjelenéséig, amelynek negyedik kislemezdala ismét Tim Bowness és Brian Hulse közös munkája.

Tim Bowness
Augusztus 5-én érkezik Tim Bowness hetedik szólóalbuma, amin Richard Jupp (ex-Elbow) és Nick Beggs (The Mute Gods) ritmusszekciója mellett neves vendégek vállaltak szerepet. A produceri feladatokat Tim és régi zenésztársa, Brian Hulse látták el, a keverés és a maszter Steven Wilson nevéhez fűződik. Az Only A Fool után negyedik előzetesként kiadott Glitter Fadesben Martha Goddard (The Hushtones) énekel és Stephen W Tayler (Kate Bush) klarinétozik, a lentebb látható videót pedig David K Jones (Plenty) készítette.
A dalban a szöveg szoros összefüggésben van a zene múltidézésével, a húszas évek egykor virágzó művészetének későbbi hanyatlását vetíti előre. Olyan egykor nagymenő művészek gondolatait fogalmazza meg, akikben a nagy korszak elmúlásával nem tudatosult, hogy régesrég elfeledték őket és az egykor divatos kultúrájukat, a partinak végleg vége. Stephen W Tayler kavargó klarinétjátéka és Martha Goddard kísérteties vokálja úgy építkezik a dalban, mint Kubrick a Ragyogás című filmjében.”

 

 

Megosztás