Beating The Odds címmel mutatta be második dalát az instrumentális szupercsapat, amely szintén négy hét múlva megjelenő harmadik lemezen kap helyet.

Liquid Tension Experiment

A 2020-as év egyik legnagyobb ajándéka a progresszív zenék kedvelőinek, hogy az elmúlt nyáron ismét együtt dolgozott Mike Portnoy (Transatlantic, Sons Of Apollo, The Neal Morse Band), John Petrucci (Dream Theater), Jordan Rudess (Dream Theater) és Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel). Az új albumra 1999 óta várnak a rajongók, új kiadójuk március 26-ra időzítette a ’Liquid Tension Experiment 3’ megjelenését. A kvartett folytatja hagyományait, a lemezen található nyolc dalból csak négy előre megkomponált új zenekari mű, két tétel duó, egy improvizáció, egy pedig feldolgozás. „Én úgy éreztem, hogy ott folytatjuk, ahol a második album felvételei befejeződtek, mintha csak egy héttel később kezdtünk volna hozzá a harmadikhoz. Csodálatos kimondani, hogy bármennyi idő is telt el, egy szempillantásnak tűnt az egész, az összhang megmaradt, semmi se változott. Jó érzés volt akkor is együtt dolgozni, és most is az.” – így mesélt Jordan Rudess a lemez írásával kapcsolatban.

 

 

Mike Portnoy így mesélt a frissen bemutatott dalról: „A Beating The Odds volt a második dal, amit a LTE3 munkálatai alatt írtunk. A stúdióban viccesen csak jó kedélyű pandémia-dalként emlegettem, mivel gyors, valamint vidám érzés kötött hozzá. Persze néhány zenei csavar is van benne a fenséges, dallamos refréntől és zárópasszázstól kezdve a komor, mozgalmas szólórészekig.”

A The Passage Of Time után megérkezett a második kislemezdal is, a Beating The Odds már elérhető a népszerű digitális platformokon. Alább a hozzá készült klipet is megsasolhatod.

Megosztás