Eljött, amire sokan vártak a nyári ’Mezolit – Mesék a Thy Catafalque’-ról koncert óta: A Thy Catafalque önálló, fix tagsággal rendelkező zenekarként lép a színpadra, méghozzá Budapesten, az Akvárium Nagyhall színpadán.

Thy Catafalque

A 2021-es Fekete Zaj Fesztiválon 26 zenész és egy 16 fős stáb segítségével megvalósuló, a Thy Catafalque több mint 20 éves munkásságát bemutató koncert visszhangjától volt hangos az underground zenei szcéna az elmúlt hónapokban. Kátai Tamás 1998-ban álmodta meg ezt a saját maga által avant-garde metalként aposztrofált, a black metal műfajában gyökerező, ám experimentális jellegű, szokatlan megoldásokkal operáló zenei műfajt, amely 10 lemezen keresztül ismerteti meg velünk ezt a különleges világot – és azonnal magával is ránt. A ’Mezolit’ ezt az életművet keltette életre egy másfél órás, vendégzenészekből álló, egyszeri produkcióban – ám a történet itt még nem ér véget.

 

 

Megszületett a Thy Catafalque fix zenekari felállással, és első alkalommal lép színpadra április 30-án, Budapesten, a Fekete Zaj szervezésében. Jegyek január 10-én, 11 órától érhetők el a Tixa weboldalán. További információk hamarosan!

Thy Catafalque
2022. április 30. szombat 19:00
Budapest, Akvárium Klub (NagyHall)
A jegyértékesítés 2022. január 10-én, hétfőn 11 órakor indul a Tixa oldalán.
Facebook-esemény

Megosztás