Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli idén a Fatal Error zenekar. A jubileumi év apropóján dupla lemezt készítettek, amely október 29-én jelenik meg, erről hozták ki a Forradalom című klipes dalukat.

A ’Művirágok karneválja’ album első korongja – kizárólag digitálisan – még júniusban megjelent, most viszont a teljes anyagot kihozzák CD-n is, amely többféle támogatói csomagban is előrendelhető.

 

 

A dalról a zenekar így nyilatkozott: „A ’Művirágok karneválja’ második korongjánál koncepció volt, hogy a dalok picit sötétebb hangvételűek, morcosabbak legyenek, és a Forradalom tökéletesen illeszkedik ebbe a sorba. Gyakorlatilag ez volt az utolsó dal, amelyik készen lett a lemezről, egy régebb óta fiókban heverő zenei alapra született meg most a szöveg, így nyerte el végleges formáját. A dalt és a lemezt is Vári Gabi barátunk keverte, akinek a zenekar hangzásában hatalmas szerepe van.”
A dalhoz készült videoklipet így kommentálták: „Már-már szokássá vált nálunk, hogy a klipjeinket Bikali Sanyi barátunkkal forgatjuk le, a vágást pedig házon belül mi magunk megoldjuk, ez most is így történt. Kerestük a megfelelő helyszínt, és megtaláltuk a vonattemetőt, ami tökéletesen passzol a dal hangulatához.”

A lemezbemutató koncert november 5-én lesz az Akvárium Klubban, a zenekar itt ünnepli a 10. születésnapját, minden eddiginél hosszabb és tartalmasabb koncertre lehet számítani. Jegyek elővételben vásárolhatók az Akvárium honlapján, további részletek az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás