A brit progmetál veterán Threshold tartja az ígéretét, az angliai Surrey-ben stúdióznak, a 2017-es ‘Legends Of The Shires’ album – egyelőre cím nélküli – folytatása 2022 első felében jelenik meg a Nuclear Blastnál.

Karl Groom gitáros így nyilatkozott: “Miután a zenekar többi tagját ilyen hosszú ideig még soha nem nélkülöztem, nagyszerű, hogy ismét együtt zenélhetünk. Egy új Threshold-album mindig különleges a zenekar számára, de a mostani tényleg sokat jelent a közelmúlt eseményei után”.
A ‘Legends Of The Shires’ megjelenését követően a Threshold 18 országban turnézott – köztük hazánkban is – az albummal, mielőtt a járvány keresztbe tett volna a további terveknek. Ezen az albumon tért vissza Glynn Morgan énekes, aki az 1994-es ‘Psychedelicatessen’-en szerepelt utoljára. “Nagyon jó érzés volt újra találkozni a srácokkal, és izgalmas élményt jelentett újra belevágni. Az egész ‘Legends’-utazás annyira király volt, hogy már alig várom, hogy újra megtörténjen.”
Az új album összes dalát megírták és hangszerelték, jelenleg a felvételek zajlanak, a billentyűs Richard West – aki szólóprojektjével az idén adott ki új albumot – így nyilatkozott: “Minden gyönyörűen összeállt, és jobban szól, mint valaha. Ha a ‘Legends Of The Shires’-nek lenne egy kicsit sötétebb, hangulatosabb verziója, akkor ez lenne az.”

 

 

Megosztás