Egy paradicsomi, misztikus helyről írt új lemezt az osztrák alakulat, a felvételeken közreműködik Erik Martensson is (Eclipse, W.E.T.)!

10 lemezből álló életművel a háta mögött és egy frissen megkötött AFM Records-lemezszerződéssel a háttérben jelentette be az osztrák szimfonikusmetál-alakulat, az Edenbridge az első részleteket a friss albumáról.
Augusztus 26-án jelenik meg a kilencszámos új anyag ’Shangri-La’ címmel, a zenekar szerint ez az eddigi legváltozatosabb albumuk, amely egy zenei utazásra viszi az Edenbridge rajongóit. A zenekar a 11. stúdióalbumán is bővíti a zenei repertoárját anélkül, hogy feladná védjegyeit, most is jelen van a misztikus atmoszféra és a súlyos, gyors tempójú riffelés.

 

 

A ’Shangri-La’ első kislemezdala a Somewhere Else But Here szöveges videót kapott, amelyről az énekeső Sabine Edelsbacher így nyilatkozott: „A Somewhere Else But Here a képzeletünkről szól, ami egy olyan világba visz minket, amit másnak szeretnénk látni. Bizonyos értelemben megírjuk vele az életünk könyvének egy részét, amely egy tó fenekén fekszik, és az élet lapozgat benne.”
A megjelenés előtt álló kiadványukat a Farpoint Station stúdióban vették fel, a keverést Karl Groom végezte, a produceri feladatokat pedig a gitáros Arne “Lanvall” Stockhammer látta el. „Ahelyett, hogy 2020 tavaszán európai turnéra indultunk volna, az volt a feladatunk, hogy bekapcsoljuk a kreatív kapcsolót, és ezeket az energiákat az új album dalszerzési folyamatába tereljük.”

A borítót az Egyesült Arab Emírségekben alkotó művész, Muhammad K. Nazia készítette, és a paradicsomot megtestesítő Shangri-La képi ábrázolása látható rajta. A kifejezést először James Hilton említette „Lost Horizon” című 1933-as regényében, olyan misztikus helyként írja le, ahol az emberek békében és harmóniában élnek. Maga a történet azonban a Shambala ősi távol-keleti legendáján alapul, amelyet régi buddhista írásokban említettek. A legenda egy olyan paradicsomról szól, amely csak akkor válik elérhetővé, ha az emberiség készen áll rá, és csakis akkor, ha lesz, aki rendelkezzen a tanítások megértéséhez és továbbadásához szükséges szellemi érettséggel. Sabine ezt így fejtette ki: „Számomra a Shangri-La a bölcsesség forrása, egy mélyen elzárt spirituális központ és a nyugalom birodalma, amely varázslatos vonzerőt gyakorol ránk, emberekre. Nem véletlenül mondják olyan sokatmondóan: »A paradicsomba nem a lábaddal, hanem a szíveddel lépsz be«.”

’Shangri-La’ dallista:

1. At First Light
2. The Call Of Eden
3. Hall Of Shame
4. Savage Land feat. Daniel Tomann-Eickhoff (NDR Radio Orchestra)
5. Somewhere Else But Here
6. Freedom Is A Roof Made Of Stars
7. Arcadia (The Great Escape)
8. The Road To Shangri-La
9. The Bonding (Part 2.) feat. Erik Martensson (Eclipse, W.E.T.)
I. The Bonding Overture
II. Alpha And Omega
III. The Eleventh Hour
IV. Round And Round
V. The Timeless Now – Finale

Megosztás