Az elmúlt évtized nagy durranása volt a Winery Dogs indulása. Mike Portnoy, Richie Kotzen és Billy Sheehan együttese nagyszerű dalokkal, felszabadultsággal és több évtizedes színpadi rutinnal nyűgözte le a közönséget. Október 28-án harmadik nagylemezüket mutatják be a Barba Negrában, a hazai SFV zenekar fellépése után.

The Winery Dogs

Februárban megjelent harmadik (‘III‘) lemezét mutatja be Budapesten a Winery Dogs. Az előző kettőhöz hasonlóan ezen az albumon is Mike Portnoy, Richie Kotzen és Billy Sheehan dolgozott dalszerzőként és producerként, Jay Ruston pedig a keverést végezte. A lemezről az első klipes dal a Xanadu volt.

 

 

A ’III’ a Winery Dogs nagy sikerű, 2015-ös nagylemezét, a ’Hot Streak’-et követi, ami eladásokban és toplistás helyezésekben is felülmúlta a 2013-as debütáló albumot. A sikeres előzmények ellenére a ’Hot Streak’ után bő hét évet kellett várni a friss dalokra, ami annak is köszönhető, hogy a zenészeknek sok más zenei és egyéb projektje is fut, amelyek előtérbe vagy – a járvány miatt éppen – a közös zenekarral együtt a háttérbe szorultak. Egy rövid, 2019-es közös kanyar aztán ismét bebizonyította a zenészeknek: ha turnézni akarnak menni, akkor ezt a legjobb így hármasban tenni, a közös élmények pedig a harmadik album elkészülését is elősegítették.

„A zenénkkel az a célunk, hogy az embereknek igazán élvezetes hallgatnivalót kínáljunk” – mondta el az új lemez kapcsán Richie Kotzen. „A mi zenénket igazi emberek, valódi hangszereken hozzák létre, egyszerre, egyetlen helyiségben. Semmi mesterséges nincs benne” – tette hozzá Billy Sheehan azt, ami ma már közel sem magától értetődő. Mike Portnoy egy interjúban azt is kifejtette, hogy a Winery Dogs egy olyan zenekar, amelyik a hármas bármelyik tagja nélkül nem tudna működni. „Ha van egy négy- vagy öttagú zenekarod, akkor talán még be tudsz hívni egy új zenészt, ha valaki megbetegszik, vagy nem tud eljönni a turnéra, de amikor a csapat mindössze három emberből áll, akkor ezt nem teheted meg, hiszen ilyenkor általában három, egymástól távol álló személyiség dolgozik együtt, kiegészítve egymást. Gondoljunk csak a Rushra, a ZZ Topra, a Police-ra vagy éppen a King’s X-re, ezek igazi power triók.Ott a Cream, a három tag maga teszi ki a zenekar stílusát és hangzásvilágát. A Winery Dogsszal is ez a helyzet. Nem hiszem, hogy bárki mással el tudnánk menni egy turnéra, fontos, hogy Mike, Billy és Richie is ott legyen, különben már nem lehet Winery Dogsnak hívni.”

A zenekar tehát október 28-án érkezik a Barba Negra Red Stage-re, a budapesti állomáson pedig az SFV együttes is fellép. A nyugat-magyarországi srácok modern, dallamos, de azért metálos elemeket is felmutató hard rock zenéjére erősen hatottak a ’80-as évek: óriási stadion-dobhangzás, mélyre hangolt gitárok, és monumentális énektémák jellemzik a dalokat. Zenéjükben felismerhetjük a Guns N’ Roses, Black Stone Cherry és Mötley Crüe hatásait, és persze a stílushoz passzoló öltözet, meg az energikus színpadi show sem marad el. A szemtelenül fiatal tagokból álló csapat végigszántotta már a kisebb fesztiválok színpadait, de találkozhattunk velük a Sing-Sing és a Lord társaságában is. Programjuk gerincét a most megjelent ’We Are’ című lemezük dalai adják majd, amelyről a címadó klipjét itt nézhetjük meg.

A Livesounds bemutatja:
The Winery Dogs, SFV koncertek
2023. október 28., szombat 19 óra
Barba Negra Red Stage
Belépő: 14.900 Ft

Jegyek válthatók a Rock1 és a Ticketportal rendszerében, illetve foglalhatók a Livesound honlapján. Nyomtatott jegyek a következő lemezboltokban kaphatók: CD Pince, Lemezkuckó, Headbanger, H-Music Shop (Hammer Zenebarlang), további információ az esemény Facebook-oldalán.

TWD

Megosztás